Потебенько боїться, що крайнім у справі Гонгадзе буде Кравченко

28 Вересня 2005
630
28 Вересня 2005
16:11

Потебенько боїться, що крайнім у справі Гонгадзе буде Кравченко

630
Потебенько боїться, що крайнім у справі Гонгадзе буде Кравченко
Народний депутат Михайло Потебенько побоюється, щоб при розслідуванні справа Георгія Гонгадзе не списали усе на померлих, у тому числі на колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка.

Про це він заявив в інтерв'ю виданню "СЕЙЧАС".

При цьому Потебенько, який займав під час порушення справи Гонгадзе посаду генпрокурора України, запевнив: "Я усе зробив для того, щоб справа Гонгадзе була розкрита".

Зокрема, за його словами, він вибрав найкращу кандидатуру для організації розслідування - Олексія Баганця, якого знав як "професійного слідчого з особливо важливих справ, який працював у свій час у Генпрокуратурі, як об'єктивного, принципового і грамотного прокурора".

Як повідомив Потебенько, Баганець був у гарних стосунках з Гонгадзе, але в нього були загострені стосунки з Кравченком, який "приклав руку до звільнення Баганця з посади прокурора Дніпропетровська".

"Тому я був упевнений, що на угоду з міліцією він не піде", - сказав Потебенько.

Однак, за словами Потебенька, керівництво Генпрокуратури змінилося, і Баганець був відсторонений від справи, яким зайнялася інша група. За його словами, це завжди згубно позначається на слідстві, до того ж "специфіка вчинення цього вбивства вимагала відпрацьовування усіх версій".

"Узагалі, незважаючи на те, що справа Гонгадзе надмірно заполітизована, я вважаю, що розкрити її все-таки можна", - підсумував Потебенько.

Як відомо, саме Потебенько був генпрокурором у рік зникнення Георгія Гонгадзе. До нього ж журналіст звертався з приводу стеження за ним.

Українська правда

Читайте також:

Звіт парламентської комісії по справі Гонгадзе

Литвин сам ініціює звіт у справі Гонгадзе

У Ющенка спитали, де замовники Гонгадзе

Микола Томенко: “Нехай Кучма почне давати свідчення»

Мороз вимагає звіту по справі Гонгадзе у Верховній Раді

ЄС стурбований перебігом розслідування справи Гонгадзе

Микола Томенко: 5 років без правди про справу Гонгадзе означає, що наша влада без мужності, а журналістика - без гідності
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
630
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду