detector.media
28.09.2005 16:11
Потебенько боїться, що крайнім у справі Гонгадзе буде Кравченко
Народний депутат Михайло Потебенько побоюється, щоб при розслідуванні справа Георгія Гонгадзе не списали усе на померлих, у тому числі на колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка.

Про це він заявив в інтерв'ю виданню "СЕЙЧАС".

При цьому Потебенько, який займав під час порушення справи Гонгадзе посаду генпрокурора України, запевнив: "Я усе зробив для того, щоб справа Гонгадзе була розкрита".

Зокрема, за його словами, він вибрав найкращу кандидатуру для організації розслідування - Олексія Баганця, якого знав як "професійного слідчого з особливо важливих справ, який працював у свій час у Генпрокуратурі, як об'єктивного, принципового і грамотного прокурора".

Як повідомив Потебенько, Баганець був у гарних стосунках з Гонгадзе, але в нього були загострені стосунки з Кравченком, який "приклав руку до звільнення Баганця з посади прокурора Дніпропетровська".

"Тому я був упевнений, що на угоду з міліцією він не піде", - сказав Потебенько.

Однак, за словами Потебенька, керівництво Генпрокуратури змінилося, і Баганець був відсторонений від справи, яким зайнялася інша група. За його словами, це завжди згубно позначається на слідстві, до того ж "специфіка вчинення цього вбивства вимагала відпрацьовування усіх версій".

"Узагалі, незважаючи на те, що справа Гонгадзе надмірно заполітизована, я вважаю, що розкрити її все-таки можна", - підсумував Потебенько.

Як відомо, саме Потебенько був генпрокурором у рік зникнення Георгія Гонгадзе. До нього ж журналіст звертався з приводу стеження за ним.

Українська правда

Читайте також:

Звіт парламентської комісії по справі Гонгадзе

Литвин сам ініціює звіт у справі Гонгадзе

У Ющенка спитали, де замовники Гонгадзе

Микола Томенко: “Нехай Кучма почне давати свідчення»

Мороз вимагає звіту по справі Гонгадзе у Верховній Раді

ЄС стурбований перебігом розслідування справи Гонгадзе

Микола Томенко: 5 років без правди про справу Гонгадзе означає, що наша влада без мужності, а журналістика - без гідності
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY