Справа генерального директора “Таких Справ” передається до суду

19 Серпня 2005
778
19 Серпня 2005
10:27

Справа генерального директора “Таких Справ” передається до суду

778
Справа генерального директора “Таких Справ” передається до суду
Справа генерального директора литовського дочірнього приватного підприємства видавничого і поліграфічного центру “Такі справи” Олександра Данилова передається до суду. Про це йому сьогодні повідомили після допиту у податковій міліції Солом’янського району міста Києва. Олександра Данилова звинувачують в ухилянні від сплати податків.

Слідчий без жодних аргументів відмовився долучити до справи докази, представлені обвинувачуваним Даниловим. Згідно повідомлення прес-служби ВПЦ "Такі Справи", таким самим чином слідство поводилося раніше за попередньої влади. Крім того, слідство відмовилося провести додаткові експертизи, а також провести додаткові допити свідків.

Згідно з Конвенцією про Міжнародний центр вирішення інвестиційних спорів, яку підписала і Україна, судове провадження в кримінальній справі проти “Таких справ” заборонено, оскільки законність цієї справи зараз перебуває на розгляді у Міжнародному центрі вирішення інвестиційних спорів. Таким чином Україна порушує взяті на себе міжнародні зобов’язання.

Докладні оцінки цієї ситуації буде дано сьогодні на прес-конференції в “Інтерфакс Україна”, яка відбудеться о 10.00.

Нагадаємо, що литовський інвестор “Таких справ” ЗАТ “Tokios Tokelės” звернувся до міжнародного інвестиційного суду після того, як ДПА України розпочала політичний тиск проти “Таких справ”. Генеральний директор “Таких справ” Олександр Данилов змушений був виїхати до Литви, де отримав статус політичного біженця. Після Помаранчевої революції він повернувся додому, отримавши запевнення керівництва країни про припинення політичних репресій. Репресії поновилися після того, як литовський інвестор відмовився на вимогу високо посадовців Генеральної прокуратури України відкликати позов з міжнародного суду.

За інформацією прес-служби ВПЦ "Такі Справи"

Читайте також:

“Такі Справи” пікетували податкову міліцію

Міністерство юстиції відкинуло пропозиції “Таких Справ” про мирне врегулювання конфлікту

“Такі Справи” звернулися до іноземних дипломатичних представництв

Генеральний директор “Таких Справ” відбув семигодинний допит

Генеральный директор издательского дома "Такі справи" А.Данилов обвиняет Генпрокуратуру в шантаже

Податкова міліція скасувала допит гендиректора “ТАКИХ СПРАВ”

"Такі справи" отказались от мировой по иску к Украине на 65 миллионов

Олександр Данилов: тиск на "Такі справи" продовжується

Власник “Таких справ” обурений мовчанням уряду з приводу мирного врегулювання міжнародного інвестиційного спору

Закрито справу проти гендиректора АПЦ "Такі справи" Олександра Данилова
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
778
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду