Нацрада і Держкомтелерадіо: фінал майнового конфлікту?

4 Серпня 2005
695
4 Серпня 2005
17:50

Нацрада і Держкомтелерадіо: фінал майнового конфлікту?

695
Нацрада і Держкомтелерадіо: фінал майнового конфлікту?
Сьогодні Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення оприлюднила наступну заяву стосовно конфлікту з приводу приміщення по вул. Прорізній, 2:

"З огляду на події останніх днів з поділом приміщення по вул. Прорізній, 2 між Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення та Держкомтелерадіо, прес-служба Національної ради уповноважена зробити наступний коментар за хронологією подій:

19 липня – кінцевий термін визначений розпорядженням Кабінету Міністрів по передачі будівлі по вул. Прорізна, 2 в оперативне управління Національної ради.

20 липня Фактично зірваний підготовчий процес засідання Національної ради через попередження Держкомтелерадіо про неможливість надати приміщення.

Підписано І.С.Чижем та В.Ф.Шевченком протокол, яким погоджується рівний поділ приміщень 50/50 між Нацрадою та Держкомтелерадіо по вул. Прорізна,2.

Цього ж дня працівники Держкомтелерадіо саботують зі свого боку підписання акту передачі будівлі Нацраді.

21 липня Згідно підписаного більшістю (9 з15) акту передачі об’єкту державної власності Нацрада бере у своє безумовне оперативне управління будинок по вул. Прорізна, 2.

Держкомтелерадіо не здійснює ніяких кроків по вивільненню приміщень, натомність офіційно даючи коментарі про своє безумовне бажання виконати розпорядження Кабміну та доручення Президента України.

22 липня Працівники Національної ради змушенні розміщуватись у фойє Держкомтелерадіо та в одній кімнаті і конференц-залі 5-го поверху (виділених з 20 липня І.Чижем особисто)

25 липня Орендарі звільняють для Нацради 3 кімнати на 2 поверсі. В цей час керівництво Держкомтелерадіо заявляє, що вже звільнили кімнати 2,3,4 поверхів для розміщення Нацради.

Насправді процес „звільнення” затягується ще на кілька днів.

26 липня Впевнившись в умисному саботажі з виконанням урядового рішення № 253-р Національна рада змушена перекрити доступ керівникам Держкомтелерадіо до своїх кабінетів на 5-у поверсі.

28 липня Спроба працівників Держкомтелерадіо під приводом особистих речей винести фінансово-договірні документи, що не мають стосунку до діяльності Держкомтелерадіо.

Виходить наказ по Національній раді, про використання приміщень в будинку по вул. Прорізній, 2, яким Нацраді відводиться 42,7%, а Держкомтелерадіо - 57,3% площ. Частина структурних підрозділів переїжджає у вивільнені Держкомтелерадіо кілька кімнат на 2,3,4 поверхах.

Резюме:

Коментарі прес-служби Держкомтелерадіо та виступи його керівництва ми лишаємо на їх совісті. Хоча саме ця однобічна інформація призвела, на жаль, до того що навіть така поважна людина, як голова НСЖУ І.Ф.Лубченко „зайняв сторону” І. Чижа у своїй заяві.

Звертаємо увагу громадськості та журналістів лише на останнє інформаційне повідомлення прес-служби Держкомтелерадіо від 3 серпня в якому висловлюється абсолютно нова ідея щодо пошуку тепер іншого місця розташування (?!) за іншою юридичною адресою вже для Державного комітету телебачення і радіомовлення.

Як би не розгорталися події, Національна рада вважає необхідним проведення у будь-якому випадку відповідними повноважними органами аудиту всіх приміщень, що належать Держкомтелерадіо аби в решті з’ясувати істину і покласти край взаємозвинуваченням, що не прикрашають обидві поважні державні інституції"

За матеріалами прес-служби Нацради з питань телебачення і радіомовлення

Читайте також:

Війна на Прорізній триває. На цей раз плацдармом бойових дій став жіночий туалет

Нацрада звинувачує керівників Держкомтелерадіо в провокації і „сумнівних господських оборудках”

Мураховський: «З переїздом Нацради в будинку на Прорізній 2 почали творитися містичні речі»

Конфлікт Нацради і Держкомтелерадіо щодо приміщень триває (оновлено)

Іван Чиж: Держкомтелерадіо вживає усіх заходів для виконання розпорядження Кабміну щодо передачі приміщення Нацраді

Трудовий колектив Нацради просить керівництво країни їм допомогти

Ігор Курус про те, чим закінчилась вчора комісії Держкомтелерадіо та Нацради з передачі приміщення на Прорізній, 2

Нацрада: Держкомтелерадіо саботує рішення Кабміну (оновлено)

Нове засідання Нацрада збирається провести вже в приміщенні на Прорізній

Суперечка навколо приміщення Держтелерадіо

Нацсовету по вопросам телевидения дали новое помещение
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
695
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду