Мураховський: «З переїздом Нацради в будинку на Прорізній 2 почали творитися містичні речі»

26 Липня 2005
866
26 Липня 2005
16:50

Мураховський: «З переїздом Нацради в будинку на Прорізній 2 почали творитися містичні речі»

866
Мураховський: «З переїздом Нацради в будинку на Прорізній 2 почали творитися містичні речі»
Як вже повідомляла «Детектор медіа», сьогодні Національна рада перекрила доступ керівникам Держкомтелерадіо до своїх кабінетів на поверсі 5 будинку на Прорізній 2. Про це йдеться в оприлюдненій сьогодні заяві: «У вівторок, 26 липня 2005 року, керівництво Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення віддало вказівку охороні будинку по вул. Прорізній, 2 про недопущення в робочі кабінети 5-го поверху керівників Держкомтелерадіо, доки вони не припинять саботаж виконання доручення Президента України та рішення Уряду про передачу цього будинку в оперативне управління Національної ради з подальшим розміщенням у ньому обох установ.»

На першому поверсі будинку на Прорізній 2, у фойє розмістилися працівники апарату Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення. На десятьох столах виднілися таблички з надписами: протокольний відділ, сектор міжнародних зв’язків, ліцензійний відділ, фінансово господарське управління, відділ взаємодії зі ЗМІ тощо. На столах лежали робочі папери, вишитий портрет Шевченка. Саме там і проходила прес-конференція членів Нацради.

Голова Нацради Віталій Шевченко нагадав журналістам про постанову Кабміну, де сказано про передачу будинку, про затвердження акту прийому передачі будинку, про протокол домовленостей між ним та Чижем та інші документи. Далі він повідомив, що люди змушені працювати у жахливих умовах. За його словами, Держкомтелерадіо виділив їм лише одну кімнату, де й розміщуються всі вісім членів Нацради, інші три кімнати вони отримали від орендарів. «Ця проблема вирішується упродовж кількох хвилин, але реакції комітету немає»,- зазначив він.

Після цієї прес-конференції до журналістів спустився перший заступник голови Держкомтелерадіо Анатолій Мураховський і заперечив слова щодо того, що Нацраді не надають приміщень: «Вчора трусили весь комітет, люди переїжджали на поверхи вище. Ми почали вивільняти приміщення і сьогодні вранці мали продовжити цю роботу. Але о 8 ранку я приїхав на роботу, але замок був замінений і я не зміг потрапити на своє робоче місце. Це було б смішно, якби там не знаходились службові, фінансові документи. Це не жарти. Я вважаю, що сьогодні відбувся безпрециндентний випадок в системі держуправління. Ми почали звільняти 10 кімнат на 2-му,3-му, і весь 4 поверх.

Нацрада злякалась конструктивної позиції нашого комітету, побачила, що ми діємо чітко у відповідності до закону. Тому вони перекрили 5-й поверх, і цим унеможливили переміщення наших працівників і нашого майна.

Мені прикро, що таким шквалом гучних заяв вводиться в оману керівництво держави, і відбувається прикритий шантаж.»

Також Мураховський пообіцяв, що подаватиме позов до суду на дії Нацради.

А наприкінці він зазначив: «Із переїздом Нацради до цього будинку, у нас почалися творитися просто містичні речі. Таблична з надписом «Національна рада» падала з розбитим склом, у нас почали мерти щури, захворіла працівниця, і вперше на четвертому поверсі пролітав кажан».

Наталія Данькова, для "Детектор медіа"


Читайте також:

Нацрада звинувачує керівників Держкомтелерадіо в провокації і „сумнівних господських оборудках”

Конфлікт Нацради і Держкомтелерадіо щодо приміщень триває (оновлено)

Національна рада затвердила акт приймання - передачі будівлі по вулиці Прорізній, 2

Нацрада вимагає звільнити Чижа

Віталій Шевченко: «Для вирішення проблеми прозорості медіавласності треба внести зміни десь у 5-6 законодавчих актів»

Іван Чиж: Держкомтелерадіо вживає усіх заходів для виконання розпорядження Кабміну щодо передачі приміщення Нацраді

Трудовий колектив Нацради просить керівництво країни їм допомогти

Ігор Курус про те, чим закінчилась вчора комісії Держкомтелерадіо та Нацради з передачі приміщення на Прорізній, 2

Між Держкомтелерадіо та Нарадою підписана угода про добросусідські відносини

Переїзд Нацради і що з цього вийшло

Сьогодні Іван Чиж ледве потрапив до приміщення Держкомітету через пікетування ПОРИ

НАМ звертається до керівництва держави з проханням забезпечити людей, що працюють у Нацраді, належними умовами праці

Нацрада: Держкомтелерадіо саботує рішення Кабміну

Держкомтелерадіо оприлюднило заяву, де звинувачує Нацраду у "відвертому шантажі керівництва держави"

Нове засідання Нацрада збирається провести вже в приміщенні на Прорізній

Суперечка навколо приміщення Держтелерадіо

Нацсовету по вопросам телевидения дали новое помещение

Ігор Курус: Члени Нацради перетворилися в маклерів, які їздять по Києву і шукають собі приміщення
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
866
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду