Війна на Прорізній триває. На цей раз плацдармом бойових дій став жіночий туалет

28 Липня 2005
1267

Війна на Прорізній триває. На цей раз плацдармом бойових дій став жіночий туалет

1267
Конфлікт між Нацрадою та Держкомтелерадіо набирає обертів. Сьогодні Анатолій Мурахівсвкий повідомив: „Ми подаємо позов до суду на дії Нацради”. А годиною поспіль Віталій Шевченко зазначив: „Національна рада має намір передати вилучені в Держкомтелерадіо документи до Генеральної прокуратури. ”.
Війна на Прорізній триває. На цей раз плацдармом бойових дій став жіночий туалет
Сьогодні з ранку в будинку на Прорізній, 2, яке раніше належало Держкомтелерадіо, і згідно з постановою уряду перейшло у власність Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, стався черговий конфлікт. Як вже повідомляла „Детектор медіа”, сьогодні з ранку прес-служба Нацради оприлюднила заяву, у якій йдеться про те, що секретар першого заступника голови Держкомтелерадіо А. Мураховського під виглядом особистих речей намагалася винести з приймальні оригінали документів, які, як зазначається в тексті, стосуються "сумнівних господарських оборудок керівників Держкомтелерадіо".

Далі в заяві зазначалося: „Після затримання секретарки за фактом шахрайства група працівників Держкомтелерадіо на чолі з А.Мураховським намагалася виламати двері і вихопити документи, що переховувалися від „сторонніх очей”. Тим часом сама секретар А.Мараховського, керуючись вказівками свого шефа по мобільному телефону, закрилася в жіночому туалеті і пробувала вдати з себе заручницю працівників апарату Національної ради. Свідками цієї кумедної й примітивної провокації стали журналісти різних телеканалів та друкованих видань”.

Щоб з”ясувати усі деталі ранкового конфлікту, „Детектор медіа” звернулась до секретаря А. Мураховського Наталії Ярошовець, яка розповіла таке: „В кабінетах залишилось багато моїх особистих речей. Зокрема свідоцтво сина подруги про народження, яке я мала повернути. Сьогодні зранку я попросила увійти до кабінету, щоб його забрати. Ігор Курус пропустив мене і провів. За мною постійно ходили двоє хлопців, працівників Нацради, навіть супроводжували мене у туалет. Я взяла свідоцтво і, побачивши на столі документи, вирішила захопити і їх. Я не знала, що мені не дозволять їх винести. Юрій Старожук попросив подивитися документи, а потім із криками: „Тримайте її!” кудись побіг із цими документами. Я зателефонувала Мураховському”. Також вона додала, що її не відпускали до приходу журналістів.

Юрій Старожук у коментарях „Детектор медіа”, сказав, що взяв ці документи, щоб зробити копію, оскільки вони здавалися підозрілими і в Нацраді про них нічого не знали.

Сьогодні вдень на прес-конференції, яку терміново скликав Держкомтелерадіо, перший заступник голови Анатолій Мураховський назвав цей конфлікт „брудною провокацією”. „В нас склалась така ситуація, коли один непрацюючий орган заважає працювати іншому”, - зазначив він. На його думку, проблеми передачі будинку лежать у юридичній площині.

Одразу після цього на прес-конференції, яку провела Нацрада, Віталій Шевченко теж назвав цей конфлікт провокацією: „Ми всі були свідками відвертої провокації проти Нацради”. Далі він переказав ранковий конфлікт і представив журналістам самі документи, які вилучили зранку, і де йшлося про ремонт якогось кафе. Віталій Шевченко закликав усіх пройтись приміщеннями і пошукати це кафе, якого, за його словами, не існує.

Але тут до журналістів і вийшов власник цього „пункту громадського харчування”. Шахін Гахроманов, орендар підвального приміщення, де знаходилось кафе, і яке, за його ж словами, зараз ремонтується за кошти орендарів. Він повідомив, що ці документи були кошторисом ремонтно-будівельних робіт. Також він поскаржився, що довго не міг отримати ці документи, тому що Держкомтелерадіо їх не підписувало. Далі Шахін Гахроманов додав, що він укладав угоду на оренду з фондом держмайна, яка діє незалежно від зміни власників будинку.

Цей конфлікт ніяк не вщухає, а навпаки набирає обертів. Анатолій Мурахівсвкий повідомив: „Сьогодні ми подаємо позов до суду на дії Нацради”.

А Віталій Шевченко зазначив: „Національна рада має намір передати ці документи до Генеральної прокуратури.” Також голова Нацради додав: „Сьогодні ми запросили священика освятити приміщення, і попросили його побільше покропити водою кабінет Чижа”.

Читайте також:

Нацрада звинувачує керівників Держкомтелерадіо в провокації і „сумнівних господських оборудках”

Мураховський: «З переїздом Нацради в будинку на Прорізній 2 почали творитися містичні речі»

Конфлікт Нацради і Держкомтелерадіо щодо приміщень триває

Нацрада вимагає звільнити Чижа

Голова Держкомтелерадіо Чиж заявляє про загрозу знищення державного телерадіомовлення

Віталій Шевченко: «Для вирішення проблеми прозорості медіавласності треба внести зміни десь у 5-6 законодавчих актів»

Іван Чиж: Держкомтелерадіо вживає усіх заходів для виконання розпорядження Кабміну щодо передачі приміщення Нацраді

Трудовий колектив Нацради просить керівництво країни їм допомогти

Ігор Курус про те, чим закінчилась вчора комісії Держкомтелерадіо та Нацради з передачі приміщення на Прорізній, 2

Між Держкомтелерадіо та Нарадою підписана угода про добросусідські відносини

Переїзд Нацради і що з цього вийшло

Сьогодні Іван Чиж ледве потрапив до приміщення Держкомітету через пікетування ПОРИ

НАМ звертається до керівництва держави з проханням забезпечити людей, що працюють у Нацраді, належними умовами праці

Нацрада: Держкомтелерадіо саботує рішення Кабміну

Держкомтелерадіо оприлюднило заяву, де звинувачує Нацраду у "відвертому шантажі керівництва держави"

Нове засідання Нацрада збирається провести вже в приміщенні на Прорізній

Суперечка навколо приміщення Держтелерадіо

Нацсовету по вопросам телевидения дали новое помещение
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
„Детектор медіа”
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1267
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду