Голова Держкомтелерадіо Чиж заявляє про загрозу знищення державного телерадіомовлення

21 Липня 2005
678
21 Липня 2005
16:12

Голова Держкомтелерадіо Чиж заявляє про загрозу знищення державного телерадіомовлення

678
Голова Держкомтелерадіо Чиж заявляє про загрозу знищення державного телерадіомовлення
Голова Державного комітету з телебачення й радіомовлення Іван Чиж заявляє про загрозу знищення державного телерадіомовлення.

Про це він повідомив, виступаючи на засіданні колегії комітету.

З його слів, зараз існує дисбаланс між державними й недержавними інформаційними ресурсами, і в результаті поспішного створення Громадського телебачення державне телерадіомовлення може бути знищено.

Чиж зазначив, що законопроект "Про внесення змін і доповнень до Закону України "Про систему Громадського телебачення й радіомовлення" (№7539) не узгоджувався з комітетом і потребує серйозного допрацювання. "Це може знищити державну складову інформаційного простору", - сказав Чиж.

Чиж також сказав, що підтримує проект створення Громадського телерадіомовлення, однак вважає за необхідне збереження державних телерадіокомпаній, які, з його слів, не будуть заважати створенню Громадського телебачення. У той же час, Чиж констатував незадовільний технічний стан державних телеканалів і виступив за його поліпшення.

Крім цього, голова комітету висловив стурбованість скороченням кількості вітчизняних програм в ефірі, звуженням сфери використання української мови й поширенням програм іноземного виробництва. Він зазначив, що треба посилити присутність українських передач у телерадіоефірі інших країн.

Чиж також сказав, що на базі Національної телерадіокомпанії, Державної телерадіокомпанії "Всесвітня служба "Українське телебачення й радіомовлення", державної телерадіокомпанії "Культура" слід створити систему національного телерадіомовлення з функціями, які відрізняються від ринкових. Зі слів Чижа, така система частково буде фінансуватися з державного бюджету.

Крім цього, Чиж наголосив на необхідності створення на базі обласних телерадіокомпаній загальнонаціонального каналу для обслуговування територіальних громад.

Також він вважає за необхідне створити загальнонаціональний канал громадського мовлення.

Чиж також виступив проти монополізації державного мовлення приватними структурами.

Нагадаємо, раніше Верховна Рада в першому читанні прийняла законопроект "Про внесення змін і доповнень до Закону України "Про систему Громадського телебачення й радіомовлення". Відповідно до законопроекту, державні НТКУ й Нацрадіо будуть реорганізовані в юридичні особи-установи "Українське телебачення" й "Українське радіо". "Українське телебачення" буде забезпечувати телемовлення на 2-х загальнонаціональних телеканалах, "Українське радіо" - радіомовлення на 3-х загальнонаціональних радіоканалах та в мережі провідного мовлення. Держава не братиме участі в управлінні цими організаціями.

"Українські новини"

Читайте також:

Війна на Прорізній триває. На цей раз плацдармом бойових дій став жіночий туалет

Нацрада звинувачує керівників Держкомтелерадіо в провокації і „сумнівних господських оборудках”

Мураховський: «З переїздом Нацради в будинку на Прорізній 2 почали творитися містичні речі»

Мураховський: «З переїздом Нацради в будинку на Прорізній 2 почали творитися містичні речі»

Нацрада вимагає звільнити Чижа

Іван Чиж: Держкомтелерадіо вживає усіх заходів для виконання розпорядження Кабміну щодо передачі приміщення Нацраді

Про незаконність перебування Івана Чижа на посаді Голови Державного комітету телебачення і радіомовлення

Сьогодні Іван Чиж ледве потрапив до приміщення Держкомітету через пікетування ПОРИ

Суперечка навколо приміщення Держтелерадіо
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
678
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду