Микола Томенко вважає, що при оцінці роботи телеканалів закон має бути однаковий для всіх

9 Червня 2005
594
9 Червня 2005
11:03

Микола Томенко вважає, що при оцінці роботи телеканалів закон має бути однаковий для всіх

594
Микола Томенко вважає, що при оцінці роботи телеканалів закон має бути однаковий для всіх
В інтерв’ю журналістам телеканалу ТЕТ віце-прем’єр-міністр з гуманітарних питань Микола Томенко, коментуючи ситуацію, що склалась у вітчизняному телерадіопросторі після застосування Нацрадою санкцій проти деяких мовників, заявив, що “немає державних, комунальних чи приватних медіа. Закон для всіх однаковий. І якщо Нацрада вирішила жорстко моніторити канали, то цей моніторинг повинен бути рівновеликий і однаково наближений до всіх медіа”. Про це повідомляє прес-служба телеканалу ТЕТ.

Відповідаючи на запитання журналістів, чи не є ознакою подвійних стандартів у роботі державного регуляторного органу ситуація, коли з одними каналами Національна рада підписує меморандум, за яким перевірки на певний час припиняються, а щодо інших продовжують діяти санкції, М.Томенко наголосив, що він “висловлював свої застереження стосовно того, як Національна рада діє по відношення до телерадіоорганізацій”. Віце-прем’єр також підкреслив, що Нацрада мала б спочатку розробити документ, публічні принципи роботи, а потім ухвалювати рішення. “Тому що, дійсно, виникає запитання, чому попередження – одним, а непопередження – іншим”, – зауважив М.Томенко в ефірі телеканалу “Тоніс”. Коментуючи ситуацію із застосуванням санкцій щодо деяких мовників, віце-прем’єр з гуманітарних питань констатував, що “це було поспішне рішення. Треба було чітко й публічно зафіксувати, як вони (Нацрада – ред.) діють, які вимоги, а потім уже приймати таке рішення”.

Віце-прем’єр також висловив сподівання, що “Нацрада підпише меморандум з усіма телеканалами, де буде виписана зрозуміла формула взаємин Нацради й учасників телерадіопростору.” “Я неодноразово говорив про те, що, крім законодавства, мусять бути прийняті корпоративні документи, які б визначали діяльність в принципі”, – зазначив М.Томенко.

Говорячи про критерії, якими має послуговуватися Нацрада при оцінці роботи телерадіоорганізацій, віце-прем’єр підкреслив, що його “принцип завжди полягав в наступному: немає державних, комунальних чи приватних медіа. Закон для всіх однаковий”, – заявив М.Томенко.

За інф. прес-служби ТЕТ
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
594
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду