detector.media
09.06.2005 11:03
Микола Томенко вважає, що при оцінці роботи телеканалів закон має бути однаковий для всіх
В інтерв’ю журналістам телеканалу ТЕТ віце-прем’єр-міністр з гуманітарних питань Микола Томенко, коментуючи ситуацію, що склалась у вітчизняному телерадіопросторі після застосування Нацрадою санкцій проти деяких мовників, заявив, що “немає державних, комунальних чи приватних медіа. Закон для всіх однаковий. І якщо Нацрада вирішила жорстко моніторити канали, то цей моніторинг повинен бути рівновеликий і однаково наближений до всіх медіа”. Про це повідомляє прес-служба телеканалу ТЕТ.

Відповідаючи на запитання журналістів, чи не є ознакою подвійних стандартів у роботі державного регуляторного органу ситуація, коли з одними каналами Національна рада підписує меморандум, за яким перевірки на певний час припиняються, а щодо інших продовжують діяти санкції, М.Томенко наголосив, що він “висловлював свої застереження стосовно того, як Національна рада діє по відношення до телерадіоорганізацій”. Віце-прем’єр також підкреслив, що Нацрада мала б спочатку розробити документ, публічні принципи роботи, а потім ухвалювати рішення. “Тому що, дійсно, виникає запитання, чому попередження – одним, а непопередження – іншим”, – зауважив М.Томенко в ефірі телеканалу “Тоніс”. Коментуючи ситуацію із застосуванням санкцій щодо деяких мовників, віце-прем’єр з гуманітарних питань констатував, що “це було поспішне рішення. Треба було чітко й публічно зафіксувати, як вони (Нацрада – ред.) діють, які вимоги, а потім уже приймати таке рішення”.

Віце-прем’єр також висловив сподівання, що “Нацрада підпише меморандум з усіма телеканалами, де буде виписана зрозуміла формула взаємин Нацради й учасників телерадіопростору.” “Я неодноразово говорив про те, що, крім законодавства, мусять бути прийняті корпоративні документи, які б визначали діяльність в принципі”, – зазначив М.Томенко.

Говорячи про критерії, якими має послуговуватися Нацрада при оцінці роботи телерадіоорганізацій, віце-прем’єр підкреслив, що його “принцип завжди полягав в наступному: немає державних, комунальних чи приватних медіа. Закон для всіх однаковий”, – заявив М.Томенко.

За інф. прес-служби ТЕТ
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY