Депутати відклали розгляд законопроекту "Про телебачення і радіомовлення" для доопрацювання

1 Червня 2005
801
1 Червня 2005
18:36

Депутати відклали розгляд законопроекту "Про телебачення і радіомовлення" для доопрацювання

801
Депутати відклали розгляд законопроекту "Про телебачення і радіомовлення" для доопрацювання
Комітет ВР з питань свободи слова та інформації відклав розгляд проекту Закону України „Про телебачення і радіомовлення” і відправив його на доопрацювання з метою врахування експертних пропозицій та усунення недоліків. Таке рішення члени Комітету ухвалили на сьогоднішньому засіданні, повідомив ІМІ заступник завідувача секретаріату Комітету Юрій Герик.

За його словами, точну дату повернення законопроекту на розгляд члени Комітету на разі не визначили.

«Це буде залежати від процесу доопрацювання та внесенні пропозицій», - зазначив пан Герик.

Крім того, він повідомив, що Комітет з питань свободи слова та інформації планує залучити до процесу внесення пропозицій до законопроекту професійні громадські організації та представників мас-медіа.

«Комітет розішле їм текст законопроекту і вони зможуть внести свої пропозиції», - сказав Юрій Герик.

Однак при цьому він зазначив, що «єдине, чого побоюється Комітет, це те, щоб не піддатись на «смакові» інтереси окремих груп».

«Певні групи людей можуть мати свої інтереси і їх проштовхувати під гучними лозунгами, при цьому може постраждати загальна справа. Завдання Комітету – не погіршити те, що було прийнято у першому читанні», - наголосив Юрій Герик.

Заступник завідувача секретаріату Комітету повідомив, що народні депутати, зокрема, вважають несправедливим положення про конкурсну гарантію, яка передбачає, що всі учасники конкурсу мають обов’язково сплатити авансом 10% вартості ліцензії, які повертаються лише переможцеві конкурсу.

«Це несправедлива норма. Це фактично здирство грошей», - наголосив пан Герик.

Нагадаємо, вчора, 31 травня, Громадська Рада з питань свободи слова та інформації закликала народних депутатів не поспішати з розглядом проекту Закону України „Про телебачення і радіомовлення”.

Громадська рада вважає, що законопроект у теперішньому стані „не готовий до другого читання” і закликала народних депутатів перенести розгляд законопроекту на пізніший термін.

Чинний закон, що регулює телебачення і радіомовлення, як видно з практики, містить велику кількість проблем у частині ліцензування, концентрації і антимонопольних обмежень, ретрансляції, ліцензування кабельних операторів, ролі державних засобів масової інформації. Пропонований законопроект, на думку підписантів, „не вирішує перераховані проблеми”, а окрім цього „додає ще й нові, такі як, наприклад: конкурсна гарантія, яка повертається лише переможцеві конкурсу; додаткова державна реєстрація, яка вимагається до ліцензування та інші”.

Координаційний орган Громадської ради з питань свободи слова та інформації звернувся й до Комітету з питань свободи слова та інформації провести широке обговорення нового тексту проекту Закону про телебачення і радіомовлення, як це завжди робив комітет, і лише після врахування результатів публічного обговорення та думки професійного середовища вносити текст на друге читання до Верховної Ради України.

ІМІ
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
801
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду