Пристрасті довкола Громадського телебачення в Азербайджані розгораються

22 Квітня 2005
656
22 Квітня 2005
12:21

Пристрасті довкола Громадського телебачення в Азербайджані розгораються

656
Пристрасті довкола Громадського телебачення в Азербайджані розгораються
Вплив телебачення на маси величезний, бо за короткий час може перетворити отару овець в зразкову нацiю, і навпаки. Ще в 60-тi роки в США був створений Нацiональний комiтет "За Громадське телебачення". Тепер такий рух створено і в Азербайджанi.

Ряд журналiстських органiзацiй оголосили про створення руху "За Громадське ТВ". Повiдомляючи про це, генеральний секретар Конфедерацii журналiстських органiзацiй Азербайджану Азер Хасрет вiдзначив, що необхiдно боротися за створення такого ГТБ, яке буде повнiстю вiдповiдати iнтересам громадськостi. "ГТБ, яке створюється пiд керiвництвом Iсмаiла Омарова, таким не є", пiдкреслив Хасрет. Автором створення і координатором руху є вiдомий журналiст Халiг Бахадир.

Один з кандидатiв-аутсайдерiв на посаду гендиректора ГТБ, генеральний секретар Об’єднання журналiстiв Азербайджану Рамiз Аскер вiдзначив, що минулi вибори на цей пост не можна вважати прозорими і демократичними. Також вiн звинуватив опозицiю в пасивностi та запропонував оголосити "персоною нон-грата" голову Ради з питань мовлення Джахангира Мамедлi, а також направити звернення до президента Азербайджану Iльхама Алiєва, щоб той не поспiшав iз затвердженням Омарова на пост гендиректора ГТБ.

Редактор газети "Енi Мусават" Мустафа Гаджибейлi запропонував створити ГТБ за межами країни і мовити через супутниковий зв’язок, його думку пiдтримали й iншi колеги. А редактор газети "Азадлиг" Ганiмат Захидов закликав журналiстiв до радикальних крокiв – проведення акцiй протесту. "Наближаються парламентськi вибори. Я сам є прихильником залучення до нашого руху молодiжних органiзацiй. Навiть iснуючi зараз в країнi телеканали будуть висвiтлювати цi акцiї і причини, що їх спричинили".

Галина Філіпова "Детектор медіа"

Читайте також:

Бакинські журналісти протестують проти призначення директора Громадського телебачення
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
656
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду