Бакинські журналісти протестують проти призначення директора Громадського телебачення

20 Квітня 2005
1079

Бакинські журналісти протестують проти призначення директора Громадського телебачення

1079
Громадськість дуже здивована, бо фактично призначено директором Громадського телебачення «людину влади», якій за результатами опитування напередодні виборів 90 відсотків громадськості висловлювали недовіру Минулої суботи в Азербайджані було обрано директора Громадського телебачення. Ним став колишній редактор суспільно-політичних передач AzTV-1, депутат Міллі меджлісу Ісмаїл Омаров. За нього під час другого туру виборів віддали свій голос 6 із 9 членів Ради з мовлення Азербайджану.
Бакинські журналісти протестують проти призначення директора Громадського телебачення
Реакція громадськості на це призначення далеко не однозначна. Зокрема, одразу після оприлюднення результатів виборів журналістські організації розпочали кампанию "недовіри і відмови від Громадського телебачення». Про це повідомив генсек Конфедерації журналістських організацій Азер Хасрет. За його словами громадськість дуже здивована, бо фактично призначено директором Громадського телебачення «людину влади», якій за результатами опитування напередодні виборів 90 відсотків громадськості висловлювали недовіру. І це після запевнень голови Ради з мовлення Джангіра Мамедлі, який напередодні виборів у присутстності європейских експертів говорив, що члени Ради зацікавлені у створенні нормального Громадського телебачення, отож зроблять усе, щоб його очолив досвідчений і талановитий телевізійник.

Обирати було з кого – на посаду директора Громадського телебачення претендували 22 кандидитури. До другого туру вийшло - пятеро. Громадськість вимагала, щоб перший і другий тури проходили відкрито – вимогу проігнорували. Не проводилися й теледебати кандидатів на посаду директора ГТВ.

Генсек Об’єднання журналістів Азербайджану Раміз Аскер під час першого туру набрав вісім голосів, під час другого – усього 1. Коментуючи це Р.Аскер говорить, що хоча й не дуже сподівався на обєктивність, але не думав, що думка громадськості буде зовсім проігнорована. Він вважає, що з усіх кандидатур обрано найгірший варіант.

До вимог журналістів скасувати рішення про призначення Ісмаїла Омарова приєдналися і лідери партій та громадських організаций, які переконані, що влада «завалила идею» громадського телебачення.

Учора до Азербайджану прибули доповідачі ПАСЕ Андреас Гросс та Андреас Херкель.Поспілкувавшись з журналистами, вони пообіцяли обговорити проблеми становлення Громадського телебачення в Азербайджані з представниками влади та висловити свою думку в ПАСЕ. Сьогодні відбулася зустріч А. Гросса та А. Херкеля з керівництвом Ради з мовлення Азербайджану.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
кореспондент "Детектор медіа", з Баку
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1079
Читайте також
04.10.2001 13:49
незалежний експерт-дослідник телебачення і радіомовлення
1 601
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду