Повний текст заяви семи журналіств "1+1", що звільнилися з каналу на знак протесту проти цензури

28 Жовтня 2004
2027
28 Жовтня 2004
16:43

Повний текст заяви семи журналіств "1+1", що звільнилися з каналу на знак протесту проти цензури

2027
Повний текст заяви семи журналіств "1+1", що звільнилися з каналу на знак протесту проти цензури
Як вже повідомляла "Детектор медіа", сьогодні Наталка Фіцич, Юлія Бориско, Віктор Заблоцький, Ігор Скляревський, Федір Сидорук, Галина Бецко та Мар’яна Воронович добровільно звільнились з каналу після того, як провалились всі спроби переговорів з керівництвом ТСН про відмову від політики темників та цензури. Свій вчинок вони пояснили у заяві, текст якої "ТК" друкує повнотекстово:

"Відсьогодні випуски ТСН на каналі 1+1 не будуть готувати 7 журналістів. Ми відмовляємось брати участь в інформаційній війні. Цю війну влада розв’язала проти власного народу, намагаючись перемогти на президентських виборах шляхом залякування та сили.

Ми звільнилися з 1+1 після цілої серії тривалих, але невдалих переговорів з керівництвом ТСН. Це сталось після того, як провалились всі спроби відмовитись від політики темників та цензури.

Ми визнаємо, що за нинішніх умов не можемо професійно виконувати свої обов’язки – подавати суспільству правдиву інформацію. Наше телевізійне ремесло остаточно перетворилось в обслуговування інтересів тих, кому 1+1 віддано власниками у політичне використання.

Це рішення давалось нам не легко. Але ми щиро сподіваємось, що наші колеги по ТСН зрозуміють. В такий буремний для України час стандарти чесності в українській журналістиці мають всі шанси перемогти або назавжди програти.

Це заява є першим та останнім публічним поясненням нашого вибору. Дедалі цей документ коментувати не буде жоден з нас.

Заява є своєю власною ініціативою та до діяльності журналістської профспілки цей крок жодним чином не пов'язаний".

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2027
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду