detector.media
28.10.2004 16:43
Повний текст заяви семи журналіств "1+1", що звільнилися з каналу на знак протесту проти цензури
Як вже повідомляла "Детектор медіа", сьогодні Наталка Фіцич, Юлія Бориско, Віктор Заблоцький, Ігор Скляревський, Федір Сидорук, Галина Бецко та Мар’яна Воронович добровільно звільнились з каналу після того, як провалились всі спроби переговорів з керівництвом ТСН про відмову від політики темників та цензури. Свій вчинок вони пояснили у заяві, текст якої "ТК" друкує повнотекстово:

"Відсьогодні випуски ТСН на каналі 1+1 не будуть готувати 7 журналістів. Ми відмовляємось брати участь в інформаційній війні. Цю війну влада розв’язала проти власного народу, намагаючись перемогти на президентських виборах шляхом залякування та сили.

Ми звільнилися з 1+1 після цілої серії тривалих, але невдалих переговорів з керівництвом ТСН. Це сталось після того, як провалились всі спроби відмовитись від політики темників та цензури.

Ми визнаємо, що за нинішніх умов не можемо професійно виконувати свої обов’язки – подавати суспільству правдиву інформацію. Наше телевізійне ремесло остаточно перетворилось в обслуговування інтересів тих, кому 1+1 віддано власниками у політичне використання.

Це рішення давалось нам не легко. Але ми щиро сподіваємось, що наші колеги по ТСН зрозуміють. В такий буремний для України час стандарти чесності в українській журналістиці мають всі шанси перемогти або назавжди програти.

Це заява є першим та останнім публічним поясненням нашого вибору. Дедалі цей документ коментувати не буде жоден з нас.

Заява є своєю власною ініціативою та до діяльності журналістської профспілки цей крок жодним чином не пов'язаний".

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY