Після першого туру виборів теленовини стали вдвічі чистішими, — моніторинг ДМ

13 Квітня 2019
1132
13 Квітня 2019
17:08

Після першого туру виборів теленовини стали вдвічі чистішими, — моніторинг ДМ

1132
«Паркету» та матеріалів з ознаками замовності у щоденних новинах поменшало вдвічі, а з тижневиків вони зникли майже зовсім.
Після першого туру виборів теленовини стали вдвічі чистішими, — моніторинг ДМ

Кількість матеріалів з ознаками замовності та політичного піару в теленовинах після першого туру президентських виборів зменшилась удвічі. Якщо 25-31 березня моніториг «Детектора медіа» зафіксував 104 матеріали з ознаками замовності, то 1-7 квітня — лише 47. 

Як і до виборів, найбільше підозрілих матеріалів — в інтересах Петра Порошенка (14). На друге місце з п’ятого піднявся Рінат Ахметов (8 піар-матеріалів на каналі «Україна»), на третьому Юрій Бойко (5 матеріалів на «Інтері»). Зафіксовано чотири матеріали в інтересах Юлії Тимошенко. Показник Володимира Зеленського та Володимира Гройсмана — три позитивні матеріали.

Зменшилась і кількість чорного піару проти Петра Порошенка: зафіксовано лише один такий матеріал на «1+1», тоді як в останній тиждень перед виборами цей канал показав п’ять «чорнушних» сюжетів проти чинного президента.

Як і раніше, найбільше підозрілих матеріалів продукують «Україна» (16) та «Інтер» (15). По 5 матеріалів з ознаками замовності протягом тижня показали ICTV та «1+1», по 2 — СТБ, «112» та 5 канал. Зовсім немає таких матеріалів у новинах «UA:Першого».

Закономірно побільшало згадок про Володимира Зеленського в новинах: якщо в останній тиждень перед виборами його згадували лише у 14 матеріалах, із них 6 на «1+1», то тепер про нього говорять у новинах усі телеканали, а кількість згадок зросла до 102. Згадок про Петра Порошенка побільшало втричі: в останній тиждень перед виборами — 44, після виборів — 125.

У моніторингу аналізувалися новинні випуски «Подробиці» о 20:00 («Інтер»), «ТСН» о 19:30 («1+1»), «Новини Прайм» о 19:00 («112 Україна»), «Час новин» о 19:00 (5 канал), «Новини» о 21:00 («UA: Перший»), «Факти» о 18:45 (ICTV), «Сьогодні» о 19:00 («Україна»), «Вікна» о 22:00 (СТБ).

Також істотно поменшало матеріалів з ознаками замовності та «паркету» в підсумкових програмах. Детальніше читайте незабаром у моніторингу телетижневиків.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1132
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду