Чого тільки не зробиш заради зборів і донатів. Хто з українських артистів на що готовий?

Чого тільки не зробиш заради зборів і донатів. Хто з українських артистів на що готовий?

9 Квітня 2024
1850
9 Квітня 2024
16:20

Чого тільки не зробиш заради зборів і донатів. Хто з українських артистів на що готовий?

1850
Як казав харківський класик, автор десятків цитат і мемів Геннадій Кернес: «У тебе нудне обличчя, Мішо, тобі ніхто грошей не дасть». Медійні люди, які займаються зборами на армію, часто скаржаться, що українці почали значно менше донатити.
Чого тільки не зробиш заради зборів і донатів. Хто з українських артистів на що готовий?
Чого тільки не зробиш заради зборів і донатів. Хто з українських артистів на що готовий?

Хоча статистика нам каже протилежне. 

Можливо, зокрема завдяки тому, що збори в нас — це вже майже вид мистецтва.  Адже нудним обличчям на «мавіки» та автівки для фронту швидко не збереш. 

Ми взяли на себе важку працю — цілий день скролили соцмережі, щоб з’ясувати, хто на що здатний і що обіцяють українські зірки своїм підписникам за донати.

Спортивний репортер і прес-аташе Андрія Шевченка Микола Васильков, як і належить людині, яка в першу чергу асоціюється з футбольним світом, проводить аукціон, де на кону м’яч з автографами всіх трьох українців — володарів найвищої футбольної нагороди в світі — Золотого м’яча. Олег Блохін, Ігор Беланов і Андрій Шевченко залишили свої підписи на лоті, стартова ціна за який — 1500 гривень. 

Акторка Анастасія Пустовіт волонтерить і збирає гроші для армії з перших днів повномасштабного вторгнення. В її арсеналі методів привернення уваги чого тільки не було. За її словами в одному з відео в інстаграмі, «доводиться танцювати з бубном», щоб отримати донати. 

Наприклад, отак:

Спойлер: вона не роздягнеться, не сподівайтесь. Інший варіант Насті — зняти іронічний ролик. Після заяв Макрона про можливу відправку французьких військових в Україну вона запостила відео, де в образі Наполеона виразно на щось чекає. І пропонує іншим не чекати на французів, а вже зараз донатити своїм.

Дарія Плахтій, зірка фільмів «Довбуш» і «Стрімголов», готова на більший екстрим. Щоб пришвидшити збір, вона пообіцяла поголити голову, якщо їй встигнуть накидати потрібну суму до певної дати. Дедлайн був минулої п’ятниці, тож судячи з її розкішної зачіски, донати досі в дорозі.

Режисер Любомир Левицький, що давно й наполегливо мріє зняти українське супергеройське кіно про «Капітана Україна» (але поки що зняв «Скажене весілля 3» і «Штольню»), як і варто було б очікувати, робить екшн-кліпи.

А от актори Григорій Бакланов («Спіймати Кайдаша») та Анастасія Цимбалару пішли іншим шляхом. Торік вони написали книжку про себе і тепер розсилають її доважком до подяки за донати. Зважаючи на те, що вони оголосили про своє розлучення після 10 років разом, їхніх прихильників такий доважок може зацікавити.

Але здебільшого артисти колядують на армію тим, чим уміють найкраще. Ігор Ласточкін, гуморист і актор скетчів (а віднедавна і вебсеріалу «Волонтери») збирає гроші, знімаючи гумористичні ролики. 

Колега Ласточкіна по сміхо-цеху Кирило Ганін — прихильник челенджів та змагань. Разом з іншим гумористом і телеведучим, Фімою Константиновським, вони були забилися, хто більше збере. Якщо Ганін програє, то йому доведеться стати стендапером і виступити в одному з київських клубів, чого він зазвичай не робить. Якщо ж програє Фіма, покарання буде значно більш травматичним для психіки. Константиновському доведеться провести разом Кирилом один з його ефірів на ютубі, в яких він дзвонить рандомним росіянам і морально їх знищує. Інтелігентному хлопчику доведеться важко, в разі чого. Краще вже стендап Ганіна. 

Сам же Юхим Константиновський, який колись починав телевізійну кар’єру як співочий голос у КВК-команді Дніпра (з Ласточкіним в авангарді), за донати, як і можна було чекати від нього, співає. Співає талановито, але смішно, як син співачки і гумориста.

Інша справа, коли співають учасники команди з «Ліги сміху» «Ветерани космічних військ». Куран, Вєня і Дамницький — це непоганий інструмент тортур для вух. Тому їм можна донатити, щоб вони не співали. Хоча це завжди дотепно і в їхньому звичному стилі абсурду з домішками гопництва.

Загалом же можна сказати, що креативність артистів при зборах зараз нагадує рекламні інтеграції на ютубі. Не знаємо, чи допомагає такий підхід збільшити суми й пришвидшити результат, але увагу привертає — це точно.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1850
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду