Як Ющенко перешкодив продати Януковича

18 Вересня 2007
34868
18 Вересня 2007
12:50

Як Ющенко перешкодив продати Януковича

34868
Як Ющенко перешкодив продати Януковича

Нам із журналістом Сергієм Руденком на чотирнадцятій виставці-ярмарку «Форум видавців» у Львові дуже не пощастило. Тільки не пощастило по-різному. Я мріяв продати свою книжечку політичних козюльок-епіграм «Колода від Ющенка» тому, хто спонукав до такої назви видання. А саме – Президентові України Віктору Ющенку. Було відомо, що герой моєї обкладинки має намір завітати на цей захід. Але читачі не дозволили мені здійснити цю мрію: вони за суботу розкупили всі мої книжки разом із старими «Козюльками». Тому дочікуватися глави держави не мало сенсу і я спустився на нижній поверх, де Сергій Руденко проводив, як було сказано у програмі, автограф-сесію своєї нової книжки, що вийшла у видавництві «Самміт-книга», – «Вся премьерская рать. Окружение Виктора Януковича от “А” до “Я”». Допитливий Руденко раніше докопався до оточення глави держави Віктора Ющенка і видав книжку «Вся президентская рать». А тепер ось руки дійшли і до глави уряду та його хлопців.  

 

Автор книги про Премєра та його команду сидів у ятці видавництва і сумував. Картонні Ющенко і Янукович, які стояли обабіч нього, посміхалися своїми незворушно байдужими посмішками. Від них годі було дочекатися хоча би крихти співчуття. Виявилося, спершу народ валом валив за його «Януковичем і раттю». А тепер ось люди взагалі чогось зникли. Можливо, у голову Руденка заповзали сумні думки про те, що помаранчевий Львів нічого не бажає знати про біло-блакитного політика. А я пригадав, що вранці власниця одного з видавництв скаржилася, мовляв, Ющенко приїде, розженуть пересічних відвідувачів, і це позначиться на кількості продажів.  

 

Взагалі можна тільки привітати, що шановне подружжя Ющенків цікавиться книжками. Перша леді держави навіть взяла участь у презентації на Форумі кількох книжок, присвячених Голодомору. І це не може не викликати повагу. Особливо у порівнянні з іншими. Бо ж чогось глава уряду і його дружина мистецькі акції не відвідують. Мабуть, у світі багато предметів, які цікавлять Віктора Януковича значно більше за книжки.  

 

Коли хоч хтось із високих урядовців цікавиться книжками, це викликає надію. Газети писали, що Ющенко купив книжок на сімсот гривень. За словами гаранта, його цікавить в першу чергу історична тематика. Якщо преса ще й напише, що він прочитав куплені книжки, то рядовому громадянину залишатиметься тільки порадіти. Утім, він не може не сумувати, що на кілька годин Форум перетворився на захід для одного лише читача – хай би цей читач і сидів у найвищому кріслі країни. В якийсь момент при виході з Палацу мистецтв, де проходив Форум, вишикувався коридор із ентузіастів, котрі вирішили побачити Президента на власні очі. Інших же туди не пускали. Мало того: не пускали навіть письменників – учасників події, котрі за програмою мали зустрітися з читачами. Спасибі хоч випускали звідти. Тож, Руденко, на відміну від мене, не зміг розпродати все, що в нього було. Принаймні в суботу.  

 

Того ж дня ми з ним повернулися до Києва. Лишається сподіватися, що його книжка розпродалася в неділю. Слава Богу, цьому ніхто вже перешкодити не міг, адже жоден начальник того дня до Палацу мистецтв не навідувався.  

 

Юрій Луканов

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
34868
Читайте також
19.09.2007 09:56
Костянтин Дорошенко
34 354
17.09.2007 19:24
Лариса Денисенко
для «Детектор медіа»
38 026
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ukrainaforever.narod.ru
6068 дн. тому
журналісти це такі придурки які лиють лайно на нормальних, а на таких придурків, як самі , ні ; бо можуть же башню відбити чи відрізати, а потім знову ж лементують як усе погано. Коли винайшли тезу , що преса 4 влада, то не в позитивному сенсі це мали на увазі
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду