Дмитро Тяжлов виступив куратором докальманаху «Україна_Голоси». Світова прем’єра – 10 квітня

Дмитро Тяжлов виступив куратором докальманаху «Україна_Голоси». Світова прем’єра – 10 квітня

10 Квітня 2014
8749
10 Квітня 2014
15:43

Дмитро Тяжлов виступив куратором докальманаху «Україна_Голоси». Світова прем’єра – 10 квітня

8749
Дмитро Тяжлов виступив куратором докальманаху «Україна_Голоси». Світова прем’єра – 10 квітня
Дмитро Тяжлов виступив куратором докальманаху «Україна_Голоси». Світова прем’єра – 10 квітня

Завершено роботу над збіркою українських документальних стрічок «Україна_Голоси». Про це йдеться в прес-релізі творчої групи проекту.

 

За концепцією, стрічки альманаху «показують життя громадян України у Києві та інших містах у спосіб, що дозволяє дослідити та віддати належне різним складовим динамічного громадянського суспільства в Україні». Зокрема, це історія православного священика, який бореться за збереження парку національного значення, стрічка про роботу Європейського суду з прав людини, приклад міського кочівника, який не має громадянства, архієпископ-колишній атеїст, чию діяльність не визнає традиційна церква.

 

Куратором збірки виступив Дмитро Тяжлов. Режисери - Христина Люльченко, Андрій Литвиненко, Аксиня Куріна, В'ячеслав Бігун, Жанна Довгич, Оксана Шорник, Надія Парфан, Марія Стоянова, Анастасія Хонякіна.

 

Фільми «Україна_Голоси» були відзняті в рамках ініціативи «Інді Лаб».

 

Світова прем'єра збірки відбудеться 10 квітня у рамках конкурсної програми 14-го кінофестивалю Центральної та Східної Європи GoEast у Вісбадені. Стрічку Love...Share Анастасії Хонякіної, що увійшла до альманаху, було показано 9 квітня під час церемонії відкриття цього фестивалю.

 

Дмитро Тяжлов виступить також і членом журі GoEast .

 

Конкурентами українського альманаху будуть десять художніх і п'ять документальних фільмів. Формат стрічок, які входять до цьогорічної програми фестивалю GoEast, сягає від фільмів-подорожей до трагікомедій та політичних драм.

 

25 квітня альманах «Україна_Голоси» буде презентовано в Берліні в незалежному кінотеатрі Kino Krokodil, що спеціалізується на показі східноєвропейських фільмів. Цей показ відбудеться за підтримки фестивалю GoEast.

 

Перелік фільмів, що увійшли до альманаху «Україна_Голоси»:

 

«Без паспорта»

Режисер: Христина Люльченко

Цей фільм про те, що можна, й чого не можна у світі людини, яка не має паспорту.

 

«У полі»

Режисер: Андрій Литвиненко

Цей фільм про заповідник «Асканія Нова», про людей, які люблять це місце й присвячують своє життя піклуванню про дику природу.

 

 

«Право на протест. Початок»

Режисер: Аксиня Куріна

Увечері 21 листопада 2013 р., після відмови української влади від підписання угоди про асоціацію з ЄС, журналіст Мустафа Найєм на своїй сторінці у Facebook закликав людей вийти на майдан Незалежності.

 

«Пенальті правосуддя»

Режисер: В'ячеслав Бігун

Життя прекрасне, допоки герой не потрапляє в пастку долі - руки системи. Він бореться до останього. І, протидіючи системі, завдяки батьку й добродію, добивається правосуддя у Європейському суді.

 

 

 

«Під мостом»

Режисер: Жанна Довгич

Нігерієць Мартін уже більше 20 років в Україні. У нього навіть був свій «бутік» на відомому ринку секонд-хенду «Шулявка» під Індустріальним мостом у Києві. Кілька років тому ринок закрили під приводом реконструкції, але він і досі стоїть в риштуванні. Як складається життя Мартіна? Чим він живе - минулим чи майбутнім?

 

«Не просто Микола»

Режисер: Оксана Шорник

Історія священика, котрий щодня стоїть перед вибором. Хто він? Священик чи еколог? Священик чи громадянин? Священик чи просто людина?

 

«Екзарх»

Режисери: Надія Парфан, Марія Стоянова

Молодий православний священик вирішив піти з Києво-Печерської Лаври, де стало забагато нетерпимості та лицемірства.

 

 

Love...Share

Режисер: Анастасія Хонякіна

Вони виконують наказ. На їхньому шляху спочатку сотні. Потім - сотні тисяч... таких як вона.

 

 

Команда альманаху:

Дмитро Тяжлов, куратор від «Інді Лаб»

Елла Штика, координатор від «Інді Лаб»

Сергій Доценко, редактор від «Інді Лаб»

Микола Базаркін, редактор від «Інді Лаб»

Ярослав Брол, редактор від «Інді Лаб»

Дмитро Нестеров, редактор від «Інді Лаб»

Юлія Аппен, дизайнер

 

«Детектор медіа»

Фото надані творчою групою альманаху

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8749
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду