Від «Інтера» активісти вимагали об’єктивно висвітлювати події в Україні та реакцію світової спільноти

2 Березня 2014
10625
2 Березня 2014
08:04

Від «Інтера» активісти вимагали об’єктивно висвітлювати події в Україні та реакцію світової спільноти

10625
Від «Інтера» активісти вимагали об’єктивно висвітлювати події в Україні та реакцію світової спільноти

2 березня представники партії «Демократичний альянс» провів термінову акцію під офісом «Інтера». Про це «Детектор медіа» повідомила журналіст Наталя Соколенко.

 

«Цей телеканал є одним з найпопулярніших на Сході та Півдні України. Якщо він і надалі замовчуватиме правду про російську інтервенцію, завтра мешканці Донецька, Харкова та Криму можуть прокинутися в складі іншої країни», - сказала вона.

 

За її словами, активісти «Демальянсу» встигли прибути на початку випуску ранкових новин і вимагали об'єктивного висвітлення подій в Україні. Зокрема, не замовчувати правду про звірячий розгін Євромайдану в Харкові, Донецьку, знущання над активістами, серед яких був поет і письменник Сергій Жадан. «Нападники били Сергія битами по голові і намагалися змусити стати на коліна. За свою незламність він поплатився струсом мозку та численними травмами», - зазначила Наталя.

 

Оскільки вечірній випуск новин «Інтера» був відносно правдивим, активісти передали через начальника охорони свої вимоги керівництву телеканалу. А саме:

 

1.      Оперативно, всебічно й об'єктивно висвітлювати події в Україні та реакцію світової спільноти.

 

2.      Переривати ефір на оперативні випуски новин в разі загострення ситуації в Україні.

 

3. На вимогу державних  і громадських діячів надавати ефірний час.

 

Нагадаємо, раніше «Стоп цензурі!» вимагала від ЗМІ, в тому числі й від «Інтера», відповідальності за цензуру, брехню й розпалювання ворожнечі.

 

4 лютого активісти пікетували офіс новин каналу «Інтер» і принесли журналістам фекалії.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10625
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду