Луканово посміхаючись. «Свобода слова»: замість Раші вийшла лажа

21 Травня 2007
3705
21 Травня 2007
12:10

Луканово посміхаючись. «Свобода слова»: замість Раші вийшла лажа

3705
Я не проти того, щоб не тільки Вєрку запрошувати до студії, а й взагалі чорта лисого, аби лишень поговорити на будь-які незвичні, не заяложені теми.
Луканово посміхаючись. «Свобода слова»: замість Раші  вийшла лажа

Бідний Савік! Бідний Шустер!! Коли перед ним у його щоп`ятничній «Свободі слова» на каналі ICTV постала не Вєрка Сердючка, а її творець Андрій Данилко, то й говорити нібіто не було про що. Адже бюст свій надувний він (чи вона – кому як більше подобається) залишив удома. А про що ж іще, як не про бюст, можна балакати, обговорюючи таку розкішну жінку, як співачка Вєрка? Ну, не про ноги ж її (чи його) криві й, можливо,  волохаті. Ну і, звісна річ, не про голос її неповторний.

 

Та боронь Боже! Ніякої іронії в моїх словах і жодного сарказму. Де ви їх там розгледіли?  Я не проти того, щоб не тільки Вєрку запрошувати до студії, а й взагалі чорта лисого, аби лишень поговорити на будь-які незвичні, не заяложені теми. Тим більше, політиків, які чухають язики навколо своїх розборок щодо виборів, я вже слухати не можу (до речі,  і не слухаю) – наперед знаю, що вони скажуть.     

 

Та повернімося до неї, до нашої зірки. Досвідчений ведучий, уміло приховавши своє розчарування від відсутності бюсту, таки знайшов тему для розмови. Я послухав і набрався безцінного досвіду. Можу тепер себе запропонувати програмі «Свобода слова»   у якості автора ідей. Наприклад, наступну передачу можна присвятити, наприклад,  Богдану Ступці. Кажуть, він купив собі нові черевики і натер мозоль. Нині у нього нога болить. Непогано було б обговорити цю проблему в телеефірі, чи не так? Запросити політиків і експертів. Хай перші скажуть, як цей мозоль уплине на переговорний процес і на геополітичну ситуацію. А другі хай запропонують вихід із становища – щоб ні мозолів, ні дострокових виборів у нас ніколи не відбувалося.

 

До чого тут Богдан Ступка? А до того, що він знаменитий і  його мозоль (скажіть спасибі, що не геморой!) приверне таку ж увагу,  що і «Лаша (Раша?) тумбай (ґудбай?)» від Вєрки Сердючки. Мозоль Ступки може стати предметом такого ж серйозного розслідування, яке провів московський журналіст (даруйте – не запам`ятав його імені) навколо «Лаша чи Раша?». Через супутникове увімкнення цей акул пера твердо наполягав, що Данилко на Євробаченні таки заспівав Росії «ґуд бай». А ще увімкнули запис російської телепрограми, де рідна сестра Вєрки  Наталя Вітренко розповідала щось про те, що Сердючка чи то зрадила російський народ, чи то загнала йому ножа у спину. В її вустах Данилко перетворився на такого собі сучасного Мазепу, а сама вона в очах Кремля і свого електорату виглядала б святішою від Папи Римського, якби Святіший Отець не був предметом нападок її прихильників. Сам Данилко  зрадником бути не хотів і від  ролі Мазепи обурено відмовлявся і наполягав на «Лаші тумбай». Казав, що все з`ясується і правда переможе.   

 

Чого не зробиш заради рейтингу – цю банальну істину виголошували до мене мільйони разів і виголошуватимуть мільйони разів після мене. Вона не варта була б чергового повторення, коли б не йшлося про програму, яка позиціонує себе як така, що обговорює серйозні проблеми. І коли приходить до студії хтось контраверсійний, то бажано, аби й тема балачки була на рівні. А то, їй-Богу, в останньому випуску вийшла не «Раша» і не «Лаша». Вийшла справжня лажа. Буря у склянці води. Правда, рейтинг при цьому був високий.  

 

Юрій Луканов

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3705
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду