Померла актриса Лідія Вертинська

1 Січня 2014
40197
1 Січня 2014
19:20

Померла актриса Лідія Вертинська

40197
Померла актриса Лідія Вертинська

Напередодні 2014 року в лікарні після довгої хвороби на 91-му році життя померла актриса і художниця Лідія Вертинська. Про це повідомила її донька Маріанна, пише ntv.ru.

 

Лідія Вертинська народилася в 1923 році в Китаї. У 18 років вона одружилася зі співаком і поетом Олександром Вертинським.

У кіно Лідія Вертинська дебютувала в 1952-му, зігравши роль птаха Фенікса в фільмі «Садко». Потім були фільми «Дон Кіхот», «Нові пригоди кота в чоботях» і «Королівство кривих дзеркал».

А в 1955 році Лідія Вертинська закінчила Художній інститут ім. В. Сурікова. Вона захоплювалася гравюрою, присвятила свою творчість мистецтву естампа, працювала як професійний художник на поліграфічному комбінаті.

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
40197
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Гость
3452 дн. тому
Молодежь не знает ни в России , на наУкраине. Так что , ваши комментарии, "уважаемый" не уместны!!!
Kbr
3797 дн. тому
А кто б ее тут знал? Еврожурналистики без элементарного образования, не читавшие книг и не знавшие мирового кино? Кто из них знает Вертинского? Вышиваночное искусство - искусство села - вот образ украинской культуры. Провал. Болото. Жлобство. Зато на логотипе "Превого национального" по английски - "Юкрэйн", стыдоба. А никто и не замечает лизания иноземных сапог.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду