Луканово посміхаючись. Чи треба нам знати?

25 Квітня 2007
3235
25 Квітня 2007
15:01

Луканово посміхаючись. Чи треба нам знати?

3235
…звідки ж в непрацюючої пенсіонерки Антошко стільки усякого майна, що їй сам підпільний мільйонер Корейко може позаздрити?!
Луканово посміхаючись. Чи треба нам знати?

Ну тепер Єгору Соболєву головне – про закуску не забути. Коли ведучий 5 каналу прийде у гості до журналіста Вадима Долганова і його дружини, судді Конституційного Суду, знаменитої нині Сюзанни Станік, то не повинен забувати, що не просто так він відгукнувся  у прямому ефірі програми «Час» на запрошення  пана Долганова провідати його сімейство у нього вдома. Ви ж пригадуєте, що Соболєв у своїй програмі показав сюжет Христини Бондаренко, де ця проворна журналістка вишукала ой які недешеві квартири 76-річної пенсіонерки Оксани Теодорівни Антошко, і намагався про них свого гостя у студії розпитати? А гість ні сном ні духом про них не знає, мовляв, живемо скромно, по совісті, а про квартири Антошко я нічого не знаю – можете самі прийти до мене і переконатися. А ще Долганов зробив Соболєву комплімент – порівняв із самим Головою СБУ Валентином Наливайченком, мовляв, так він поводиться – просто, як на допиті.  Хтозна, може, спророкував подальшу кар`єру журналіста.

 

Так от, про закуску не треба Соболєву забувати, бо він повинен мати хоч і гаряче серце, але холодну голову – і пам`ятати про надзавдання свого візиту. Він має з господарями цілком тверезо фа-фа-ля-ля, про те, про се, за життя погомоніти, можливо, на брудершафт випити, одним словом – у довіру увійти. І ось так слово за слово витягти у  довірливих господарів, звідки ж у непрацюючої  пенсіонерки Ольги Антошко, яка Долганову є тещею, а Станік мамою, стільки усякого майна, що їй сам підпільний мільйонер Корейко може позаздрити?!  

 

Загалом можна сказати: «Ну ж бо, журналісти! Ну ж бо, сучі сини і  дочки!». Вони таки Генеральну прокуратуру зуміли обігнати. Їй СБУ каже – ось там і ось там квартири вартістю загальною на 12 мільйонів баксів. А вона просто, як зять власниці, нічого не знає.  Ніде нічого не бачила і про жодне майно не чула. І кримінальну справу відкривати відмовляється. Але тут за справу бійці пера і мікрофону взялися. Про Христину Бондаренко я вже згадав. А ще Тетяна Чорновол з «Оглядача» добряче покопалася і свіжі факти підкинула. Осман Пашаєв з СТБ якесь розслідування провів. Наталя Бублій з «Газеты по-киевски» колупалася в цій темі. Це тільки те, що мені трапилось. Думаю,  й інші видання й телеканали погаласували добряче навколо цього питання. Оце гласність! Оце свобода слова!! Оце справжня демократія!!! Чи не так?

 

І ми, колеги,  ходимо горді і пихаті. Бо як дамо якомусь можновладцю під дих - так йому до кінця життя дух перехоплюватиме. Он після історії з сином Президента Ющенка в пресі ще й історія з яхтою сина прем`єра Януковича з`явилася. Тетяна Чорновол про це писала. Човен той під вітрилами разів у три дорожче коштує від автомобіля президентового сина. А ще - розкопали махінації навколо аеропорту «Бориспіль», які другий номер у списку «Нашої України» Анатолій Кінах здійснював. А про нахабного депутата Олега Калашникова я вже мовчу, бо навколо нього стільки шуму було, що мені нічого додати. І всі ці матеріали  так успішно пройшли, просто на «ура».  Правда, син Президента, здається, відмовився від дорогущої машини. А син прем`єра як плавав, так і плаває на отій яхті. А Кінах на підвищення пішов – міністром економіки став у ненависному йому уряді Януковича. А Олег Калашников нам же коментарі почав давати, та не просто коментарі, а ще й з питань, у яких він не є фахівцем. Як був членом партії і депутатом парламенту – так і лишився…

 

І мимохіть у голову лізе дурня якась. Як й іншим моїм колегам – які теж вже ставили запитання: може, мало просто свободи слова? Бо наші вільні слова можновладцям, звісно, не подобаються, але не більше, ніж дзижчання набридливої мухи. Отож, може нам всім, нашій медіапрофспілці згадати минулі часи і знову активніше голоси з вимогами подавати? Щоб не тільки свобода слова у громадянського суспільства була, а й обов`язок можновладців щодо відгуку на це слово?! Як цього домогтися? Однозначно тут не скажеш. Але, здається, саме ця проблема зараз стає найголовнішою для нас, журналістів. 

 

Бо без вирішення цієї проблеми Єгору Соболєву і не варто особливо про закуску думати. Ну, розкаже він нам про бізнесові оборудки родини Станік. Чи не розкаже. І що з того?

 

Юрій Луканов

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3235
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду