У Києві стартували зйомки докуфільму «Тарас Шевченко. Ідентифікація»

У Києві стартували зйомки докуфільму «Тарас Шевченко. Ідентифікація»

9 Листопада 2013
16460
9 Листопада 2013
17:24

У Києві стартували зйомки докуфільму «Тарас Шевченко. Ідентифікація»

16460
Перші кадри відзнято на на подвір’ї скульптурних майстерень Національної спілки художників України
У Києві стартували зйомки докуфільму «Тарас Шевченко. Ідентифікація»
У Києві стартували зйомки докуфільму «Тарас Шевченко. Ідентифікація»

У Києві розпочали знімати документальний фільм «Тарас Шевченко. Ідентифікація», повідомляє сайт Державного агенства України з питань кіно.

 

Проект є переможцем пітчингу документальних фільмів про Шевченка. Бюджет - понад  1, 498 млн грн. За концепцією, це буде «стрічка про народні уявлення образу Тараса Шевченка, в яких простий український люд ідентифікував поета з  легендарними героями та міфологічними постатями».

 

Перші кадри відзняли сьомого листопада на подвір’ї скульптурних майстерень Національної спілки художників України. Згідно задуму, на початку стрічки глядачі спостерігатимуть вивантаження скульптурної глини для створення портрету Шевченка. Скульптор Тарас Цюпа розпочав роботу, яка сталаоднією з сюжетних ліній фільму.

 

«Що ближче ми до 200-річчя Тараса Григоровича Шевченка, - говорить режисер фільму Сергій Проскурня, - то актуальнішою стає і все вище виростає проблема ідентифікації Поета, Художника, Артиста у багатомірності цього значення. Існує декілька канонів Великого Кобзаря. Сьогодні не можна визначити, який з них найбільш вбивчий для явища на ймення Тарас – чи радянський, чи  новітньо-попсовий…

 

…Образ Шевченка в рушниках серед ікон у селянській хаті і обвітрені, обдерті білборди з деклараційним "Кобзар єднає Україну!" – це різні Шевченки. Буденне і епічне, суєта сувенірного ринку і музейна тиша, невігластво і мудрість – на протиставленні, на конфлікті фактур виростають ритми фільму. Множинність популярного Шевченка, набираючи сили, викликає інстинктивне бажання очистити метафізичний шевченківський простір, відчистити, відмити, олюднити Тараса…».


Картина фільмуватиметься в Карпатах, у степах Бессарабії, у копанках Донбасу, у Чорнобильській зоні відчуження, у кабінеті Зигмунда Фройда у Відні, на Таймс-сквер у Нью-Йорку та у стінах Гарвардського університету.


Прем’єру фільму заплановано на 9 березня 2014 року.

Виробником є Українська студія хронікально-документальних фільмів. Сценарій створили Володимира Арєєв та шевченкознавець Михайло Назаренко.

Режисер – Сергій Проскурня

Оператор – Олександр Запорожченко

Редактор – Олена Москаленко

Директор фільму – Олексій Поздєєв

Продюсер – Наталія Шевчук
 

«Детектор медіа»

Фото - http://vseslova.com.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16460
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду