Юрій Речинський здобув «Серце Сараєво» для Австрії (ДОПОВНЕНО)

Юрій Речинський здобув «Серце Сараєво» для Австрії (ДОПОВНЕНО)

25 Серпня 2013
19160
25 Серпня 2013
14:28

Юрій Речинський здобув «Серце Сараєво» для Австрії (ДОПОВНЕНО)

19160
у номінації «Найкращий документальний фільм»
Юрій Речинський здобув «Серце Сараєво» для Австрії (ДОПОВНЕНО)
Юрій Речинський здобув «Серце Сараєво» для Австрії (ДОПОВНЕНО)

Український режисер Юрій Речинський переміг у номінації «Найкращий документальний фільм» 19-го кінофестивалю в Сараєво. Його дебютна повнометражна стрічка «Хворісукалюди» здобув «Серце Сараєво» та винагороду у розмітрі три тисячі Євро, повідомляє на сайт форуму.

 

Героями стрічки є безпритульні підлітки. Частина їх знімалася у однойменному короткометражному фільмі. Із цією роботою минулого року Юрій Речинський був єдиним представником від України у конкурсній програмі 9-го Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA.

 

А повнометражна стрічка «Хворісукалюди» брала у часть у Сараєвському кінофестивалі як австрійський фільм. Адже її виробництво здійснювалося на кошти, залучені європейськими продюсерами. За словами виконавчого продюсера фільму Дар`ї Бассель, жодного фінансування від України не було, тож офіційно картина «Хворісукалюди» - виробництва Австрії.

 

Режисер - випускник Київського політехнічного інституту та КНУ ім. Карпенка-Карого. Працював монтажером і режисером на телебаченні. Пізніше працював режисером монтажу в рекламі, короткометражних, телевезійних та художніх фільмах. Після того, як покинув навчання у театральному інституті, зняв декілька короткометражних фільмів, рекламних та арт-проектів.

 

Кінофестиваль у Сараєво значну увагу приділяє кіно правової тематики. Цього року перемогу здобув художній фільм «В цвіту» Нани Еквтімішвілі та Сімона Гросса (Грузія). Авторів картини відзначено премією у розмірі 16 тис. Євро.

 

Спеціальний приз журі та 10 тис. Євро отримав хорватський режисер Бобо Єлкік зі стрічкою «Чужий».

 

За найкращу жіночу роль відзначені грузинські акторки Ліка Баблуані і Маріам Бокерія (фільм «У цвіту»). Їхній колега за номінацією у чоловічій ролі - Богдан Дікліч (картина «Чужий», Хорватія). Розмір премії у цих номінаціях становить 2,5 тис. Євро.

 
Найкращим короткометражним фільмом члени журі назвали стрічку «Тінь від хмари» Раду Джуда (Румунія). Крім «Серця Сараєво» його відзначено 2, 5 тис. Євро.

 

19 кінофестиваль у Сараєво завершив свою роботу 24 серпня.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - http://www.sff.ba

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19160
Читайте також
18.04.2018 11:30
Ярослав Підгора-Гвяздовський
для «Детектора медіа»
2 320
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду