Луканово посміхаючись. А що, як Левченко завтра закличе відстрілювати Колесникова і його одноплемінників?

2 Березня 2007
3399
2 Березня 2007
17:13

Луканово посміхаючись. А що, як Левченко завтра закличе відстрілювати Колесникова і його одноплемінників?

3399
Секретар Донецької міськради нічого не сказав про тарифи, бо йому нічого було сказати. А ось про українську мову – будь ласка!
Луканово посміхаючись. А що, як Левченко завтра закличе відстрілювати Колесникова і його одноплемінників?

22 лютого секретар Донецької міської ради Микола Левченко висловився щодо ролі української мови в українському майбутньому. «Без сумнівів, російська мова стане другою державною. Чому відбувається такий спротив? Тому що противники російської мови добре розуміють, якими будуть наслідки. Українська мова – мова фольклору. Із наданням статусу державної російській мові необхідність розмовляти українською просто відпаде. Це не мова науки. Вона не помре, українською мовою писатимуть пісні, розказуватимуть анекдоти, вона стане фольклорною», – сказав він, наразившись на критику не лише політичних опонентів, але й однопартійців. Відреагував на скандальне висловлювання Левченка і постійний автор «Детектор медіа» Юрій Луканов, написавши епіграму-«козюльку», а тепер – ще й луканово посміхаючись на цю тему :)

 

Чи любить товаріщ Левченко поетесу Анну Ахметову більше, ніж любить її лідер його партії Віктор Янукович? Ну ви розумієте, якого Левченка я маю на увазі – того, що раніше був у червоних комуністах, а тепер в біло-голубу Партію регіонів записався і секретарем Донецької міськради став. Микола його звуть. Чи, може, таки Ніколай? Бо це ж він днями заявив, що українська мова – це «язик фольклору і пєсєн, а рускій язик – ето язік цівілізаціі і наукі». Так ось, такий Ніколай Левченко має дуже сильно любити Анну Ахметову, про яку проффесор Віктор Янукович згадував якось в Одесі. А мені смертельно кортіло довідатися, хто ж із них сильніше її любить – лідер партії чи один із її нерядових членів.

 

І я лікті собі кусав, бо не знав, що в інформаційній агенції УНІАН була прес-конференція всіляких донецьких можновладців, які розповідали про підлу Юлію Тимошенко, що мотається регіонами і примушує місцеві влади знижувати тарифи. А серед учасників прес-конференції був і Ніколай Левченко. Її навіть по телевізору показували. Я випадково наткнувся на неї і просвердлив телеекран очима, бо думав, що хоч хтось із колег запитає героя останніх днів, чи любить він велику одеську поетесу, і наскільки сильно він її любить.

 

Колеги, чого ви вирішили, що я зовсім головою поїхав? Ось подивіться: вона в мене на місці. Крутиться на шиї непогано, але їхати нікуди не збирається. І вона дуже добре розуміє, що мова на прес-конференції ішла не про високу поезію, а про тарифи. Але моя голова також добре розуміє, що і кілька днів тому тема тарифів була не менш актуальною. Так само актуальною в Донецьку залишається тема викрадених каналізаційних люків, смердючих каналізацій і тому подібних малопривабливих аспектів міського господарства. Але ж Ніколай Левченко не висловлювався з цього приводу. Бо сказати йому явно нічого. Бо народ там, у Донецьку, тарифами дуже незадоволений. Тож Ніколай Левченко і вирішив висловитися на розумнішу тему, яку засоби масової інформації послужливо розтиражували.  

 

Так ось і треба нам, шановні колеги, усвідомлювати: коли людина переступає певну межу, коли принижує інших за національними ознаками, то цій людині і треба вказати на неприпустимість подібних речей. Як? Та дуже просто: він вам раптом про тарифи вирішив, а ви його – про Анну Ахметову. А потім ще й написати, що на прес-конференції Левченко велику поетесу Партії регіонів цитував. А якщо цього не зробити, то він завтра ще далі піде. Наприклад, заявить натхненно, що у лідера донецької регіональної організації цієї партії Бориса Колесникова вимова не така, що він при народженні не ту національність вибрав, і закличе відстрілювати Колесникова і його одноплемінників. І що ви тоді, шановні колеги, робити будете? Теж мовчки розтиражуєте його заклики?


Читайте також інтерв'ю Миколи Левченка інформаційній агенції УНІАН

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3399
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду