Позбавлення акредитації стосується персонально журналістів, а не ЗМІ – прес-служба уряду

22 Травня 2013
10337
22 Травня 2013
22:13

Позбавлення акредитації стосується персонально журналістів, а не ЗМІ – прес-служба уряду

10337
Питання щодо позбавлення акредитації ще розглядається
Позбавлення акредитації стосується персонально журналістів, а не ЗМІ – прес-служба уряду

Засоби масової інформації, представники яких, взяли участь в мовчазній акції протесту у Кабміні у середу, акредитації не позбавлятимуть. Про це повідомила прес-служба уряду.

 

«Сьогодні під час засідання Кабміну деякі журналісти порушили визначений порядок роботи під час засідання та норми професійної етики. Зокрема, потайки принесли агітаційні матеріали, а замість фахової роботи, для якої були акредитовані, без будь-якого попередження влаштували "протестну акцію". Відповідно до чинного законодавства, розглядається питання щодо позбавлення цих представників ЗМІ акредитації. Варто зазначити, що це стосується персонально журналістів, які порушили порядок, а не засобів масової інформації, які вони представляють», - зазначила прес-служба уряду.

 

«Кабінет Міністрів і надалі відкритий для ЗМІ, зацікавлений в оперативному і об'єктивному інформуванні громадськості про діяльність уряду та всіляко сприятиме  журналістам у виконанні їх професійних обов'язків та забезпечуватиме їх законні права», - додали в уряді.

 

Як писала «Детектор медіа», Микола Азаров запропонував позбавити учасників акції акредитації. «Це що за концерт? Підіть із засідання», - прокоментував заяву прем'єр Микола Азаров. «Всіх поіменно записати і позбавити акредитації. Ми поважаємо роботу журналістів, але не перетворюйте засідання на цирк», - сказав він.

 

Сьогодні, 22 травня, представники ЗМІ під час засідання Кабміну провели акцію протесту щодо розслідування побиття журналістів Ольги Сніцарчук і Владислава Соделя: вони  розвернулися до міністрів спинами, на яких було написано «Сьогодні журналістка! Завтра - ваша дружина, сестра, донька. Дійте!».

 

Як заявив прес-секретар прем`єр-міністра Віталій Лук‘яненко, департамент інформації та громадських комунікацій секретаріату Кабінету Міністрів позбавить акредитації журналістів - учасників акції.

 

Нагадаємо, директор Інституту Медіа Права (ІМП) медіаюрист Тарас Шевченко заявив, що не бачить підстав для позбавлення акредитації представників ЗМІ, які 22 травня взяли участь у мовчазній акції в Кабміні. За словами медіаюриста, прем'єр-міністр Микола Азаров порушив законодавство, наказавши позбавити журналістів акредитації за участь у «мовчазній акції».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10337
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
pterodaktyl
3999 дн. тому
ваши хваленые гранты это жалкие гроши, зарабатывать надо на рекламе, только у нас и не хотят, и не умеют, а посему наши каналы стоят гроши, неликвидны и не представляют интереса западных медиа-групп. группа орт не считается западной. а значит бизнеса на укротв нет, только голимое дотационное болото для крикунов. А обезьянки не журналисты, а владельцы каналов, вылизывающие людям ТАМ
ДимОК
3999 дн. тому
Господин Птеродактиль, вижу, что вы в телевидении - ноль. Средства массовой информации получают так называемые гранты за освещение деятельности правительства, президента и т.п. Оппозиция снабжает журналистов деньгами за появление в кадре, за комментарий, за упоминание. Схема работала всегда, она выгодна всем. А лишили аккредитации обезьянок, возомнивших себя журналистами с большой буквы "Ж". Можете не сомневаться: руководители телеканалов на короткой ноге с людьми ТАМ. И им ссориться ой как невыгодно. Посему провокаторы получат волчьи билеты и будут работать как Наем - где-то на задворках Интернета. За копейки какого-нибудь фонда "Видродження"
pterodaktyl
4000 дн. тому
каждое СМИ, журналисту которого аннулировали аккредитации должно было бы отказаться переаккредитовывать туда других журналистов на замену, а кроме того приостановить всякое освещение "деятельности" самозваной власти на неопределенный срок - неделя, две, месяц. каждое - значит ВСЕ, журналисты которых "пострадали" от потери аккредитации, а не одно, а то опять получится что СМИ - не корпорации цеха журналистов, а жалкие неликвидные пиар-придатки на дотации известно у кого.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду