Журналістів-учасників акції протесту в Кабміні можуть позбавити акредитації - вони проти

Журналістів-учасників акції протесту в Кабміні можуть позбавити акредитації - вони проти

22 Травня 2013
6553

Журналістів-учасників акції протесту в Кабміні можуть позбавити акредитації - вони проти

6553
Рішення щодо позбавлення акредитації поки що не прийнято
Журналістів-учасників акції протесту в Кабміні можуть позбавити акредитації - вони проти
Журналістів-учасників акції протесту в Кабміні можуть позбавити акредитації - вони проти

Дев'ять представників ЗМІ, які 22 травня під час засідання уряду взяли участь у мовчазній акції протесту, вимагаючи розслідувати побиття журналістки 5-го каналу Ольги Сніцарчук і фотокореспондента видання «Коммерсант-Украина» Владислава Соделя, можуть втратити акредитацію у Кабінеті Міністрів. На цьому наполягає прем'єр-міністр Микола Азаров. «Це що за концерт? Підіть із засідання. Всіх поіменно записати і позбавити акредитації. Ми поважаємо роботу журналістів, але не перетворюйте засідання на цирк», - прокоментував він дії журналістів.

 

Рішення щодо позбавлення акредитації ухвалюватиме департамент інформації та комунікації з громадськістю секретаріату Кабміну, який очолює Сергій Нагорянський.  Про це під час брифінгу журналістам сказав прес-секретар пана Азарова Віталій Лук'яненко. Цю інформацію «Детектор медіа» отримала від однієї з учасниці мовчазної акції - Наталії Тарасовської («ЛігаБізнесІнформ»).

 

Наталія Тарасовська зазначила Віталію Лук'яненку, що на її думку, підстав для позбавлення акредитації немає. «Акція була мовчазна, роботі засідання не заважала, і на листках не було написано нічого образливого», - сказала вона.

 

У акції також взяли участь Ірина Герасимова (5 канал), Ілля Іванов («РБК-Украина»), Євген Будерацький («Українські новини»), Ольга Каретникова («Голос.UA»), Олександр Сивачук (УНН), Віра Щербакова («Дело»), Галина Корба («Коммерсант-Украина»), а також оператор 5-го каналу.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», під час сьогоднішньої «мовчазної акції» представники ЗМІ розвернулися до міністрів спинами, на яких було написано «Сьогодні журналістка! Завтра - ваша дружина, сестра, донька. Дійте!».

 

Наразі «Детектор медіа» намагається взяти коментар у Сергія Нагорянського.

 

Як писала «Детектор медіа», 18 травня, під час завершення мітингу опозиції (близько 14.20) невідомі у спортивних костюмах до крові побили журналістів Ольгу Сніцарчук та  Владислава Соделя.  Це відбувалося на очах правоохоронців, які не захищали журналістів, хоча ті зверталися по допомогу. Також представники міліції не скористалися фото і відеоматеріалами, аби оперативно затримати нападників.

 

Кримінальне провадження за фактом нападу було відкрито спочатку за ч. 1 ст. 125 Кримінального кодексу України (умисне легке тілесне ушкодження), а після акції журналістів - і за 171-ю статтею (перешкоджання журналістській діяльності). Розпочато досудове розслідування. Згодом дії нападника було перекваліфіковано в хуліганство.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6553
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ДимОК
3992 дн. тому
Журналисты обнаглели. Предлагаю Азарову всё время носить при себе "мовчазну" табличку с надписью "Журналисты - быдло". Ничего ведь криминального. Обычная точка зрения премьер-министра
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду