detector.media
22.05.2013 22:13
Позбавлення акредитації стосується персонально журналістів, а не ЗМІ – прес-служба уряду
Питання щодо позбавлення акредитації ще розглядається

Засоби масової інформації, представники яких, взяли участь в мовчазній акції протесту у Кабміні у середу, акредитації не позбавлятимуть. Про це повідомила прес-служба уряду.

 

«Сьогодні під час засідання Кабміну деякі журналісти порушили визначений порядок роботи під час засідання та норми професійної етики. Зокрема, потайки принесли агітаційні матеріали, а замість фахової роботи, для якої були акредитовані, без будь-якого попередження влаштували "протестну акцію". Відповідно до чинного законодавства, розглядається питання щодо позбавлення цих представників ЗМІ акредитації. Варто зазначити, що це стосується персонально журналістів, які порушили порядок, а не засобів масової інформації, які вони представляють», - зазначила прес-служба уряду.

 

«Кабінет Міністрів і надалі відкритий для ЗМІ, зацікавлений в оперативному і об'єктивному інформуванні громадськості про діяльність уряду та всіляко сприятиме  журналістам у виконанні їх професійних обов'язків та забезпечуватиме їх законні права», - додали в уряді.

 

Як писала «Детектор медіа», Микола Азаров запропонував позбавити учасників акції акредитації. «Це що за концерт? Підіть із засідання», - прокоментував заяву прем'єр Микола Азаров. «Всіх поіменно записати і позбавити акредитації. Ми поважаємо роботу журналістів, але не перетворюйте засідання на цирк», - сказав він.

 

Сьогодні, 22 травня, представники ЗМІ під час засідання Кабміну провели акцію протесту щодо розслідування побиття журналістів Ольги Сніцарчук і Владислава Соделя: вони  розвернулися до міністрів спинами, на яких було написано «Сьогодні журналістка! Завтра - ваша дружина, сестра, донька. Дійте!».

 

Як заявив прес-секретар прем`єр-міністра Віталій Лук‘яненко, департамент інформації та громадських комунікацій секретаріату Кабінету Міністрів позбавить акредитації журналістів - учасників акції.

 

Нагадаємо, директор Інституту Медіа Права (ІМП) медіаюрист Тарас Шевченко заявив, що не бачить підстав для позбавлення акредитації представників ЗМІ, які 22 травня взяли участь у мовчазній акції в Кабміні. За словами медіаюриста, прем'єр-міністр Микола Азаров порушив законодавство, наказавши позбавити журналістів акредитації за участь у «мовчазній акції».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY