Режисер Аксиня Куріна закликає продюсерів «Українських злих» не «зливати» її фільм в інтернет (ОНОВЛЕНО)

1 Квітня 2013
18100
1 Квітня 2013
16:30

Режисер Аксиня Куріна закликає продюсерів «Українських злих» не «зливати» її фільм в інтернет (ОНОВЛЕНО)

18100
Продюсер Денис Іванов каже, що фільму Куріної в інтернеті не покажуть
Режисер Аксиня Куріна закликає продюсерів «Українських злих» не «зливати» її фільм в інтернет (ОНОВЛЕНО)

Режисер короткометражного фільму «Гауді», що увійшов до циклу «Українські злі», Аксиня Куріна виступає категорично проти онлайн-прем'єри і показу своєї стрічки в інтернеті. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

 

Пані Куріна пояснює свою позицію тим, що фестивальна доля фільму ще не склалася, а більш-менш гарні кінофестивалі прагнуть ексклюзивності, тобто прем'єрних показів.

 

«Саме тому я вчергове прошу продюсерів не "зливати" "Гауді". Саме тому я вчергове прошу скасувати прем'єру фільму на Kinofest NYC, який не є значимою подією у світі кіно. Я не була поінформована про те, що фільм подано на цей фестиваль і дізналася про це з публікацій у ЗМІ минулого четверга», - пише пані Куріна.

 

У режисера немає прав на фільм, уточнила «Детектор медіа» пані Куріна. Підписавши авторський договір, вона передала права на показ своєї стрічки дистрибуторам - компанії «Артхаус Трафік».

 

«Це проект, який у багато чому ґрунтувався на довірі. І я не очікувала від цих людей (продюсерів Володимира Тихого і Дениса Іванова. - ТК) такого ставлення», - каже пані Куріна.

 

До циклу «Українські злі» входять 8 робіт. Загалом творча лабораторія «Україно, гудбай», продуктом якої є «Українські злі», випустила 25 короткометражних робіт загальною тривалістю 10 годин.

 

За словами Аксині Куріної, вона спілкувалася зі своїми колегами по циклу Анастасією Касіловою та Ларисою Артюгіною з приводу онлайн-прем'єри. «Лариса готова до онлайн-показу, але її фільм вийшов давно, вона його вже показала на фестивалях. У мене ж була лише українська прем'єра в українському конкурсі «Молодості», а міжнародної ще не було», - пояснює пані Куріна свій протест проти показу в інтернеті.

 

Чи буде пані Куріна продовжувати співпрацю з продюсерами в майбутньому, їй сказати складно: «З Володимиром Тихим ми співпрацюємо - у нас же є альманах "Відкритий доступ". Коли це буде закінчено - мені складно сказати, що буде далі. Головне, щоб емоції не зашкодили конструктивну».

 

Керівник компанії «Артхаус Трафік» Денис Іванов повідомив «Детектор медіа», що фільм Аксині Куріної не демонструватиметься в інтернеті. «Ми викладемо роботи лише тих, хто не проти», - зазначив він. Однак на фестиваль у Нью-Йорку стрічка поїде разом з іншими короткометражками, оскільки продюсери вважають Kinofest NYC важливим форумом, де показ має відбутися вже за два дні.

 

Нагадаємо, 28 березня відбулася прем'єра «Українських злих» у кінотеатрі «Жовтень». Цикл після цього мав іти в прокаті в цьому кінотеатрі, але продюсери відкликали його. Аксиня Куріна припускає, що це сталося з цензурних міркувань, оскільки в короткометражці «Красива жінка» Альони Алимової розповідається про те, як бібліотекарка закохується в портрет Віктора Януковича.

 

Один з продюсерів «Українських злих» і її дистрибутор Денис Іванов заперечив цензуру і пообіцяв з понеділка показ циклу в інтернеті.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18100
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду