detector.media
01.04.2013 16:30
Режисер Аксиня Куріна закликає продюсерів «Українських злих» не «зливати» її фільм в інтернет (ОНОВЛЕНО)
Режисер Аксиня Куріна закликає продюсерів «Українських злих» не «зливати» її фільм в інтернет (ОНОВЛЕНО)
Продюсер Денис Іванов каже, що фільму Куріної в інтернеті не покажуть

Режисер короткометражного фільму «Гауді», що увійшов до циклу «Українські злі», Аксиня Куріна виступає категорично проти онлайн-прем'єри і показу своєї стрічки в інтернеті. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

 

Пані Куріна пояснює свою позицію тим, що фестивальна доля фільму ще не склалася, а більш-менш гарні кінофестивалі прагнуть ексклюзивності, тобто прем'єрних показів.

 

«Саме тому я вчергове прошу продюсерів не "зливати" "Гауді". Саме тому я вчергове прошу скасувати прем'єру фільму на Kinofest NYC, який не є значимою подією у світі кіно. Я не була поінформована про те, що фільм подано на цей фестиваль і дізналася про це з публікацій у ЗМІ минулого четверга», - пише пані Куріна.

 

У режисера немає прав на фільм, уточнила «Детектор медіа» пані Куріна. Підписавши авторський договір, вона передала права на показ своєї стрічки дистрибуторам - компанії «Артхаус Трафік».

 

«Це проект, який у багато чому ґрунтувався на довірі. І я не очікувала від цих людей (продюсерів Володимира Тихого і Дениса Іванова. - ТК) такого ставлення», - каже пані Куріна.

 

До циклу «Українські злі» входять 8 робіт. Загалом творча лабораторія «Україно, гудбай», продуктом якої є «Українські злі», випустила 25 короткометражних робіт загальною тривалістю 10 годин.

 

За словами Аксині Куріної, вона спілкувалася зі своїми колегами по циклу Анастасією Касіловою та Ларисою Артюгіною з приводу онлайн-прем'єри. «Лариса готова до онлайн-показу, але її фільм вийшов давно, вона його вже показала на фестивалях. У мене ж була лише українська прем'єра в українському конкурсі «Молодості», а міжнародної ще не було», - пояснює пані Куріна свій протест проти показу в інтернеті.

 

Чи буде пані Куріна продовжувати співпрацю з продюсерами в майбутньому, їй сказати складно: «З Володимиром Тихим ми співпрацюємо - у нас же є альманах "Відкритий доступ". Коли це буде закінчено - мені складно сказати, що буде далі. Головне, щоб емоції не зашкодили конструктивну».

 

Керівник компанії «Артхаус Трафік» Денис Іванов повідомив «Детектор медіа», що фільм Аксині Куріної не демонструватиметься в інтернеті. «Ми викладемо роботи лише тих, хто не проти», - зазначив він. Однак на фестиваль у Нью-Йорку стрічка поїде разом з іншими короткометражками, оскільки продюсери вважають Kinofest NYC важливим форумом, де показ має відбутися вже за два дні.

 

Нагадаємо, 28 березня відбулася прем'єра «Українських злих» у кінотеатрі «Жовтень». Цикл після цього мав іти в прокаті в цьому кінотеатрі, але продюсери відкликали його. Аксиня Куріна припускає, що це сталося з цензурних міркувань, оскільки в короткометражці «Красива жінка» Альони Алимової розповідається про те, як бібліотекарка закохується в портрет Віктора Януковича.

 

Один з продюсерів «Українських злих» і її дистрибутор Денис Іванов заперечив цензуру і пообіцяв з понеділка показ циклу в інтернеті.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY