Луканово посміхаючись. Син Януковича показав, що акули пера насправді пічкурі

25 Жовтня 2006
3488
25 Жовтня 2006
11:41

Луканово посміхаючись. Син Януковича показав, що акули пера насправді пічкурі

3488
Ось тут би пресі заволати з потроєною енергією: сказати, що чада наших зверхників і далі продовжують борзіти. Але...
Луканово посміхаючись. Син Януковича показав, що акули пера насправді пічкурі

Цікаво, а чи існує стоматолог-ветеринар? А ще точніше – рибний стоматолог. Такий, який би зумів не лише пломби рибам ставити, а ще й зуби вставляти у  разі потреби. Та не просто собі рибам, а акулам. Ви скажете, що це робота була б пов`язана з ризиком для життя, бо навіть беззуба акула як клацне щелепами, то від ветеринара залишаться ріжки та ніжки.

 

Я дозволю собі заперечити. Річ у тім, що наші акули демонструють цілковиту аморфність. Вони явно або втратили зуби, або з невідомих причин не бажають пускати їх у справу. Певна річ, я маю на увазі не тих акул, що плавають в океанах, а наших ріднесеньких акул пера. Себто журналістів.

 

Не так давно складалося таке враження, що вони рекламують якусь зубну пасту – так хижо клацали блискучими зубами. Це було у випадку з сином Президента України Андрієм. Пригадується, його розкатали за повною програмою. Бідний глава держави не знав як відбиватися. І ваш покірний автор до цього руку доклав.  Після публікації Сергія Лещенка в «Українській правді» про супердорогий автомобіль президентського чада, а на додачу ще й мобільний телефон і розкішні апартаменти у засобах масової інформації піднявся такий ґвалт, що хай Господь милує. Ми всі тоді казали: оце демократія! оце свобода слова!! оце здобутки Майдану!!! Віктор Ющенко навіть телефонував до редакції і натякав, що йому прикро за не вельми коректне висловлювання під час прес-конференції  на адресу автора публікації. Тоді здавалося, що жоден можновладець не наважиться тепер нахабніти, бо ми, акули пера, йому як всиплемо, що до весілля не загоїться.

 

Аж ось з`являється ще один опус про можновладне чадо. Журналістка Тетяна Чорновіл надрукувала в «Оглядачі» статтю під назвою, яка говорить сама за себе: «Син Януковича плаває на яхті за мільйон баксів». Журналістка пише, що сімнадцятиметровий  плавзасіб з підводними крилами під назвою «Центуріон» має верхню палубу з білими шкіряними розкладними кріслами, де можна приймати сонячні ванни; там стоять мініатюрні столики для коктейлів та фруктів. Там же розташований невеликий надувний човник з підвісним двигуном. А над усім цим майорить не прапор держави, як належиться, а партійний біло-синій прапор. Ці розкоші можна побачити зараз у Миколаєві, де човник ремонтується. За словами авторки, власник спалив двигуни. Вона пише, що скоріш за все яхту «загнали» на швидкості понад 40 вузлів, тобто майже 80 кілометрів за годину – за її словами, швидкість для морського транспорту ледь не реактивна. Але найголовніший факт: яхту, яку приписують старшому синові Януковича, фахівці оцінюють у 600-800 тисяч євро. Тим часом авто сина Ющенка, через який зчинився ґвалт, коштувало якихось нещасних 133 тисячі євро.

 

Ось тут би пресі продовжити свою принципову лінію і заволати з потроєною енергією: сказати, що чада наших зверхників і далі продовжують борзіти. Але після появи статті Тетяни Чорновіл на світ божий минуло вже чимало деньків, а тим часом акули пера, наче води в рота набрали.

 

Це все, мабуть, тому, що Ющенко обіцяв нам свободу слова і йому б не простили, якби він почав затикати рота журналістам. А Янукович нам нічого такого не обіцяв. Якщо раптом він нам пельку почне затикати, то його електорат не стане заперечувати, ще й підтримає, мовляв, треба наклепників-борзописці до відповідальності притягти.


Тільки чи варто нам після цього акулами  пера називатися? Може, краще перейменуватися на пічкурів? Правда,  ніякий стоматолог пічкурам не допоможе, бо зуби в цієї рибки гниють не в роті, а в голові.

 

Юрій Луканов

           

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3488
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду