Луканово посміхаючись: Геть ведучих із реклами!

26 Липня 2006
3618
26 Липня 2006
11:32

Луканово посміхаючись: Геть ведучих із реклами!

3618
Одна річ, коли б товари рекламувала та ж Маша Єфросініна, або Ілля Ноябрьов і Сніжана Єгорова, котрі ведуть гламурні ток-шоу, що їх можна дивитися у півока. І зовсім інша справа, коли в такій ролі виступають ведучі серйозних програм.
Луканово посміхаючись: Геть ведучих із реклами!

У мене враження склалося, що професія телезірки шкідлива для здоров`я. Особливо вона на ясна негативно впливає. Ось судіть самі. Спочатку ведучий спортивних новин на „1+1” Сергій Полховський почав з`являтися у рекламних кліпах і розповідати про те, як він страждає від чутливості своїх ясен. Я був так зворушений, що навіть козюльку написав з цього приводу: „Уже давно всім стало ясно, які вразливі в нього ясна”. Пан Сергій не лише скаржився на здоров`я, а й пропонував рецепт вирішення своєї проблеми – мовляв, треба користуватися тільки зубною пастою „Blend-a-med” і ваші ясна стануть такими ж міцними, як м`язи  у Шварцнегера. 

Хто б міг подумати,  що й у відомої VIP- жінки, ведучої новин на „5-му каналі і просто красуні  Наталки Мосейчук така сама болячка!  І вона теж намагається боротися з нею, використовуючи  пасту „Blend-a-med” – про це пані Наталя довірливо розповідає своїм фанам і просто глядачам  у рекламних кліпах. І в неї, на відміну від мене, чомусь не викликає занепокоєння той факт, що  Сергій Полховський останнім часом зник з блакитного екрану. Я особисто дуже переживаю – а раптом його хвороба ясен виявилася невиліковною і він пішов на пенсію у тому віці, коли мав би перебувати у розквіті сил?

Наталка Мосейчук пішла шляхом іншої своєї колеги теж красунечки і теж ведучої новин на „5-му каналі” Лідії Таран. Правда, у пані Ліди з яснами, якщо вони за останні місяці не зіпсувалися, - все було гаразд. А от хребет, можливо, викликав занепокоєння. Якщо не був хворим, то принаймні дуже стомлювався.  Тому у час її роботи на „Новому каналі” вона закликала нас купувати матраци фірми „Венето”.  Мабуть, завдяки цим матрацам пані Ліда  подолала проблеми хребта і сьогодні   розповідає нам лише про новини. Нам за неї варто тільки порадіти.

Ведуча „1+1” Алла Мазур нічого не казала нам про свої хвороби. Дай Боже їй здоров`я і подальшого процвітання. Але в неї теж, мабуть, щось таке було. Ймовірно, мікроби на руках замучили. І вона нас закликала мити руки  винятково милом „Сейфгард”. Правда, було це кілька років тому. Схоже, це мило швидко знищило всі шкідливі мікроорганізми на  ніжних Аллиних руках.

Не можу не втриматися, щоб не зробити всім трьом згаданим мною жінкам комплімент: всі троє розумниці, чарівні пані і просто красуні. Вони ніби черговий раз ілюструють тезу, що українки, попри негативні рішення всіляких журі на міжнародних конкурсах краси, таки найвродливіші в світі. А коли, помивши руки милом „Сейфгард” і почистивши зуби пастою „Blend-a-med”, я лежу на матраці фірми „Венето” і дивлюся телевізор, то очі в мене розбігаються між цими непересічними жінками і не можуть вибрати якусь одну. Вони всі вражаючі. От тільки одна біда: розповідають вони мені про політику, а в мою дурну голову  мимохіть такі самі дурні думки лізуть: яким милом миються депутати, якою пастою чистять зуби і на яких матрацах сплять? Та й хочу я того чи не хочу, але герої їхніх новин часто мені нагадують товари, які мої улюблені ведучі рекламують. І сумнів десь у глибині душі з`являється: а чи не просовують  вони депутатів на ринок так само, як товар?

Одна річ, коли б товари рекламувала та ж Маша Єфросініна, або Ілля Ноябрьов і Сніжана Єгорова, котрі ведуть гламурні ток-шоу, що їх можна дивитися у півока. І зовсім інша справа, коли в такій ролі виступають ведучі серйозних програм. Щоб уберегти своїх улюблених ведучих від розчарування з боку глядачів, я б їм взагалі запропонував відмовитися від участі у рекламі. А також керівництву каналів варто було б поставити перед своїми ведучими таку вимогу.

Пишу оце і розумію: запропонувати я можу все, що завгодно. Та хто буде прислухатися до моїх пропозицій? Отож, приречений я дивитися на зуби котрогось депутата в новинах і гадати – якою ж це він пастою їх начистив, що вони в нього так клацають?

Юрій Луканов, для "Детектор медіа"

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
для "Детектор медіа"
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3618
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду