Луканово посміхаючись. Іще трохи, і колектив УТ-1 закличуть поставити до стінки

12 Травня 2006
2836
12 Травня 2006
14:57

Луканово посміхаючись. Іще трохи, і колектив УТ-1 закличуть поставити до стінки

2836
Журналістів УТ-1 обізвали мерзотниками тільки за те, що вони 9 травня запросили до прямого ефіру прихильників надання статусу ветеранів воякам УПА.
Луканово посміхаючись. Іще трохи, і колектив     УТ-1 закличуть поставити до стінки

Всі ті, хто мають терпіння читати мою писанину на „Детектор медіа”, знають, що я людина хоча й лукава, але лагідна; якщо сварю когось, то з любов`ю, ввічливо, по-доброму; а ще - фактів я не пересмикую і намагаюся до терплячого читача донести фактаж у всій його, навіть непривабливій, повноті. А найголовніше - я людина непихата. Це все веду до того, що будь у мене пиха, навіть невелика, та якби пересмикував факти - то написав би я зараз, мовляв, мій біограф обізвав мене мерзотником.

А все через що? Через те, що наша пісня гарна й нова, починаймо її знову - через Українську повстанську армію. Відкриваю я оце в неті „Фразу”, а там стаття з посиланням на „Ура-информ” із викривальним заголовком -Хроника национального позора. 9 мая, Первый Национальный канал - кощунство и надругательство над Победой в прямом эфире. Я аж перелякався спочатку. А потім згадав, що це я не сталінську газету „Правда” читаю і живемо ми у двадцять першому столітті, а не в середині двадцятого. Отже, героїв цієї публікації до стінки не поставлять, а ворогом народу їх хіба що Наталя Вітренко та її 2,9 відсотка електорату оголосять.

Я б вищезгадану статтю прочитав та й забув. Адже зміст там не новий - зрадники бандерівці-оунівці-упівці протиставляються правдивим героям - воїнам звитяжної Червоної Армії. Але глянув на підпис і очам не повірив. Я ж автора, виявляється, маю честь знати. Певна річ, біографом своїм я його не назву, але інтерв`ю він у мене брав. Воно вийшло 27 січня 2005 року в „Газете по-киевски” і називалося „Юрий Луканов: серьезный человек, валяющий дурака с пользой для окружающих”. Мова в ньому йшла не про УПА, а про мою книжку епіграм „Козюльки”. Тим не менше я нагадував журналісту про те, що свого часу зняв документальний фільм „Три любові Степана Бандери”. Ніяких негативних епітетів цей факт в нього не викликав. Зате тепер автор, який чомусь пішов з „Газеты по-киевски”, зайняв принципову позицію і нічтоже сумняшеся обізвав мерзотниками журналістів УТ-1 і „тех, кто пишет для них темники” - тільки за те, що вони 9 травня запросили до прямого ефіру прихильників надання статусу ветеранів воякам УПА. Автор, який підписався правнуком і внуком ветерана Великої Вітчизняної війни, пишається тим, що його діда й прадіда нищила Радянська влада, але вони не пішли до лісу стріляти у спину своїм і не стали зрадниками.

Важливий не стільки факт появи такої статті, скільки спадкоємність принципів партійної журналістики. Ветерани пера від КПУ можуть бути задоволені: їхня справа не померла, адже не хтось із їхніх поколінь, а молодий чоловік віком до тридцяти років таким міцним хвацьким словом викриває клятих ворогів народу і батьківщини, що вони можуть собі спокійно відпочивати.

А я собі подумав: а шкода, що дід і прадід автора не пішли до лісу. Може, тоді влада не ставилася б до них, як до останнього бидла. А як наслідок - ми сьогодні не читали б подібних статей.

Юрій Луканов,

онук ворога народу 1937 року і зниклого безвісти учасника Другої світової війни.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
для "Детектор медіа"
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2836
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду