Нахабство – в студію!

13 Лютого 2012
15472
13 Лютого 2012
15:00

Нахабство – в студію!

15472
9 лютого в етері «Давай одружимось» на «Плюсах» режисерка Оксана Байрак безапеляційно й оком не кліпнувши заявила з приводу гості – доволі немолодої пані – мовляв, «треба бути добрішою»…
Нахабство – в студію!

Безпардонність політики й безпардонність політиків - цілком звичне для України явище, яке медіа демонструють доволі радо. Нахабство ж дотичних до медіа осіб зустрічаєш рідше. А тому звертаєш на нього увагу. Принаймні, наразі.

 

Ось і я звернув увагу на те, що 9 лютого в етері «Давай одружимось» на «Плюсах» режисерка Оксана Байрак безапеляційно й оком не кліпнувши заявила з приводу гості - доволі немолодої пані - мовляв, «треба бути добрішою»... Навряд чи ведучій мандрівного сватання вдалося довго поспілкуватися з людиною, яка приїхала, щоби попросити у програми допомогти вирішити особисту проблему, тож сумнівно, що пані Байрак миттєво зрозуміла людський характер. А якщо і зрозуміла, то не мала жодного права давати пряму оціночну характеристику людині. Не її це справа, не її повноваження.

 

Телебачення в Україні опинилося на дошкульній і доволі небезпечній для людських взаємин межі мультикультур, набуваючи при цьому вигляду конгломерату найгірших її взірців - радше того, що колись культурою було. Що далі відчутніше телебачення в Україні перетворює кіно на безглуздя, публіцистику на дурощі, ток-шоу на пропаганду несмаку, новини на дезінфекцію реалій. Ми вже маємо пречудовий прецедент, коли з прилизаних вітчизняними телеменеджерами кущів головного телевізійного лона країни виповзає персона, яка відверто заявляє про те, що йому не соромно за спотворення у його програмі фактів та повідомлень про ці факти. Мабуть, цього замало. Вже не соромно кривдити гостей прямо в студії.

 

Сьогоднішнє телебачення є чим завгодно, але не журналістикою. Ця доволі слушна думка багатьох теоретиків медіа, за логікою, мала б містити таке продовження: отже, стандарти журналістської етики на телебачення не розповсюджуються.

 

Про етику режисерську я не чув... Принаймні, наразі.

 

Юрій Фінклер, доктор філологічних наук, завідувач кафедри журналістики Українського католицького університету

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Юрій Фінклер, для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15472
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Г.Б.
4462 дн. тому
Эта поддерживаемая себе подобными особь, согласно идентификации будто бы женского рода, появись она в жуткие советские времена, давно бы слиняла на историческую уродину. Нынешняя бесхребетная страна - живительная территория для размножения человекоподобных, наглых от рождения, с отвратительными физиономиями. Пришли они лишь для выполнения "богоизбранной" миссии искажения принципа прекрасного, действительно талантливого, что осталось в стране. Ничего. За приливом будет отлив. И, как всегда, с мордобоями, это в лучшем случае.
Нюша
4463 дн. тому
Раз-два-тра, посмотри, у Байрак силиконове мозги. А это уже не круто - это ЖУТЬ!!!! {CENSORED}
+
4464 дн. тому
Не вже доктору філологічних наук, завідувачу кафедри журналістики Українського католицького університету не має чим зайнятись побуднях о 16:10, а ніж дивитись "Давай одружимось!"?
invert
4464 дн. тому
Был главным героем этого проекта) Барак заявила, что не имеет ко мне уважения и чуть ди не шлет по матери в камеру... но формат не позволяет - сказала, что выгнать хочет... при этом за что конкретно - не сказала) Уважая лишь то, что она женщина и ее возраст, я промолчал, хотя говорить я мастер. Одним словом пора на пенсию и вместо силикона, мозк вернуть на место) Поддерживаю автора статьи.
не вершки
4464 дн. тому
И это силиконове изделие еще дает людям советы, критикует?! Жертва пластики!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду