Луканово посміхаючись. Щоб Рибачук так жив, як він жартує

31 Січня 2006
2883
31 Січня 2006
12:04

Луканово посміхаючись. Щоб Рибачук так жив, як він жартує

2883
Щоб ви знали, мені жарт пожартувати – просто хлібом не годуй. А про те, щоб жарт послухати – так тут навіть грошей не плати, я й так згоден.
Луканово посміхаючись. Щоб Рибачук так жив, як він жартує

Особливо, коли це стосується наших політиків. Бо вони вічно з такими сумними фізіономіями виступають, що одразу видно: непереливки нам усім живеться, а буде - ще гірше. Правда, протилежне трапляється зрідка, але все ж таки трапляється. Оце, пригадується, колись Юлія Тимошенко з трибуни парламенту запропонувала своїм опонентам на синьо-білих шарфиках повіситися. Влучно було сказано. Можна сказати – в „десятку”. Мабуть, авторка жарту шкодувала тільки, що  ніхто не повісився. А я так реготав, що мало не народив... Ой, сам оце пожартував зараз, а потім згадав, що народити я ж не можу. Ну, нічого - головне, щоб смішно було.

Он інший політик, мабуть, сподівається, що  героїня його жарту має змогу таки втілити у життя його дотеп. Йдеться про Олега Рибачука і якусь громадянку, яка брала участь у передачі „Свобода слова” на телеканалі ICTV минулої 27 січня. Мабуть, на главу президентського секретаріату явно шокуюче враження справив не такий давній репортаж про літню румунську жінку, яка успішно народила собі дитинку. Не захоплюватися нею було неможливо. Ризикну припустити: пана Рибачука могла навіть заїсти національна гордість - якщо румунки можуть, то чому українки - ні? І коли під час передачі літня українка обурено сказала, що вона на свою пенсію виховує трьох дітей, то не виключено, що це саме румунський репортаж сплив у пам`яті високого президентського клерка. Він собі, посміхаючись, порадив літній громадянці народити дитину і отримати вісім з половиною тисяч грошової допомоги.

Не знаю, чи прислухається до таких порад та, кому вони були адресовані, але Олегові Рибачуку варто було б дізнатися про історію, яка трапилася оце недавно у Німеччині. Тамтешній жартун-політик мусив піти у відставку через свої невинні жарти. Історія ця сталася ще в липні 2005 року, але спливла в пресі лише зараз. Міністр соціальних питань землі Баден-Вюртенберг  Андреас Ренер після того, як заявив про свою готовність  патронувати гей-парад, отримав критичні стріли з боку католицького єпископа  Гебхарта Фюрста. Згідно з повідомленнями преси, політик нібито відповів, мовляв, ви не втручайтеся в ту справу і почніть самі робити дітей. Як відомо, католицькі священики беруть обітницю безшлюбності.  Коли ця історія стала відома, злощасний міністр виправдовувався, мовляв, він мав на увазі, аби католицька церква дозволила своїм служникам робити дітей. Крім того, він вибачився за свої висловлювання у спеціальній заяві, яку він оприлюднив спільно з вищезгаданим єпископом і президентом землі Баден-Вюртенберг. В ній зазначалося, що відносини між міністром і священиком не зіпсувалися і не перешкоджають подальшій роботі. Тим не менше високопосадовець   позбавився свого крісла.

Йому так не пощастило, мабуть, тільки тому, що його жарт виявився не таким влучним, як жарт Олега Рибачука. 

Юрій Луканов.
Авторська сторінка

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
для "Детектор медіа"
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2883
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду