Альфа-самці проти прима-балерини

26 Лютого 2011
31754
26 Лютого 2011
09:40

Альфа-самці проти прима-балерини

31754
На цькування у пресі й телевізійний бойкот, ініційований російською партією влади, Анастасія Волочкова відповідає новими оголеними фото у блозі
Альфа-самці проти прима-балерини

Російська балерина Анастасія Волочкова знов у центрі скандалу. І знову цей скандал пов'язаний із політикою й телебаченням. Щоправда, місце його дії - вже не Москва, а Владивосток. Цитую мовою оригіналу, оскільки в перекладі втрачається дещиця соковитості лексики знаної балерини. «Приехали во Владивосток, столицу Приморского края. Удивило, что история с отменой моих телевизионных эфиров не завершилась! И мало того, она затронула регионы! Во Владивостоке на сегодня было запланировано мое интервью правительственному телеканалу "Вести-Россия", но утром продюсеры канала позвонили организаторам моих гастролей и угрюмо отказались встречаться с опальной Волочковой», - зазначила у своєму блозі балерина й додала: «Ну, им же и хуже. Я пообщалась с двумя другими телеканалами. Были интересные вопросы. Хотя понятно, что всех журналистов волнует, как же я буду жить без "Единой России"?!».

 

Не знаю, як воно жити, але спілкуватися з масовим глядачем за допомогою телебачення балерині, яка на початку лютого заявила про вихід із російської партії влади, в якій перебувала вісім років, тепер буде важкувато. Якщо не сказати більше. Річ у тім, що Волочкова не просто вийшла з «Єдиної Росії»: вона публічно зазначила, що в 2005 році представники партії одурили її, коли попросили поставити підпис під відкритим листом із засудженням діяльності опального бізнесмена Михайла Ходорковського. За її словами, люди з «Єдиної Росії» сказали їй, що цей лист на підтримку Ходорковського, тому вона підписала, не дивлячись, хоча насправді дуже поважає Ходорковського. «А потом, когда на меня обрушилась вся страна с претензиями, что я против Ходорковского, я рыдала, потому что меня реально обманули. И, может быть, эта та причина, по которой я хочу сейчас выйти из этой ебучей партии "Единая Россия" - потому что там неправда, и потому что меня просто обманули», - розповіла балерина.

 

Її інтерв'ю сайту «Єдиної Росії» було витримано в таких само емоційних тонах: «Где вы были, когда меня на глазах всей страны и лидеров вашей партии травили и выгоняли из Большого театра? Я смогла защитить себя самостоятельно, сохранить честь и достоинство. Обиды нет, потому что у меня есть своя позиция и я, как говно в проруби, не хочу плыть туда, куда ветер подует».

 

Після цих рішучих заяв, виголошених на початку лютого, сталася справжня дивовижа, навіть за мірками сучасної Росії. 11 лютого «Первый канал» і НТВ повинні були випустити в ефір програми за участю Волочкової. Але не випустили. При цьому програму на «Первом канале» «Пусть говорять» було присвячено 35-літтю балерини. Про те, що цю програму знято з ефіру за особистим розпорядженням заступника глави президентської адміністрації Владислава Суркова, який вважається одним із чільних ідеологів путінського режиму, Волочкову повідомив її директор. «Я знаю, что Андрей Малахов, ведущий программы, пытался спасти эфир, но ему сказали, что решение принято на очень высоком уровне. Эта программа была очень важна для меня... И снятие с эфира моего бенефиса - просто удар под дых», - написала Волочкова. Майже одразу з'ясувалося, що програму за її участю зняли і з ефіру НТВ. «Пока я писала этот пост, увидела, что и программу "НТВшники" с моим участием тоже сняли с эфира... Особое спасибо Константину Эрнсту и Владимиру Кулистикову. Они делают мне биографию, - резюмувала Волочкова. - Я потрясена! В стране столько проблем, а Сурков и жирные коты из "Единой России" сидят и думают, как нагадить Волочковой. Позор!». Утім, «Пусть говорять» устигли показати в деяких часових поясах Росії, тож програма пішла в інтернет.

 

Програму ж «НТВшники» зняли з ефіру, можливо, не лише через участь у ній Волочкової. Програму було присвячено ідеї впровадження «православного дрес-коду», обов'язкового в публічних місцях, яку обстоював один із знаних речників Московського патріархату протоієрей Всеволод Чаплін. Волочкова, звісно, була на рівні у протистоянні з обскурантами (нинішній суперправославний, колишній «соловей совєтського Генштабу» Олександр Проханов, автор гасла: «За нашу имперскую родину!», та журналіст Максим Шевченко, якого представляти не треба, та інші), але головними диспутантами з боку «модерністів» тут були інші, передусім письменниця Марія Арбатова, яка прямо сказала: Церква, яка не покаялася, яка не зняла КҐБ-шні погони, яка займається торгівлею сигаретами та алкоголем і яка не дозволила ввести у школі статеве виховання, не має права напучувати когось і вимагати щось від людей.

 

Як написала у своєму блозі балерина, запис програми нагадав їй партзбори часів СРСР: «И было такое ощущение, что отец Чаплин выполнял политическое задание - увести общество от обсуждения более серьезных тем. Я предпочла бы поговорить о коррупции в Церкви, это как пример. Серьезно, я уже давно возмущаюсь тем, что батюшки позволяют себе ходить с дорогими часами и телефонами. Кельи некоторых монастырей меня часто поражают роскошью, и соревноваться они могут, только если с 5-звездочными отелями!!! Мне казалось, что частью жизни представителей Церкви должна быть аскеза, а не телефоны со стразами. Кстати, когда я об этом упомянула на программе, то на экране показали дорогие часы одного из служителей Церкви, а вот кого Вы уже узнаете во время эфира».

 

Не дізналися... І навіть якби програма пішла в ефір, то не дізналися б - цього кадру у змонтованому варіанті програми «НТВшники» не було...

 

Звісно, Волочкова - постать неоднозначна. Невідомо, чи пішла б вона так різко проти «Єдиної Росії» і проти російської влади як такої, якби не нещодавня скандальна історія. Балерина виставила на своєму блозі оголені фото, зняті під час відпустки на Мальдивах. На одному з фото на грудях Волочкової був хрест, викладений камінцями. «Моя пляжная фотосессия вызвала резкое негодование в партийных рядах. "Как такое может быть! Член партии ЕР вдруг обнажает грудь!" - закричали партийные тетушки в комсомольских пиджаках. Сразу вспомнили, что Волочкова член ЕР», - казала вона згодом.

 

«Єдину Росію» важко назвати послідовно пуританською політичною силою. Свого часу російська гімнастка Світлана Хоркіна знялася в цілій еротичній серії фотографій, і вже після цього її було включено до виборчого списку цієї партії й вона стала депутаткою. То чим же завинила Волочкова?

 

Так, балерина може в ефірі вжити лайливе слово. Так, вона розмовляє не вишукано-хамським сленгом, як Проханов, а мовою сучасної російської (і не тільки російської) молоді. Так, вона не надто ввічливо відповіла Каті Осадчій, коли та після скандального зняття телепрограм з ефіру підкотилася до балерини із запитанням... правильно, про фото ню, і не більше: «Почему не очень красивых женщин так волнует то, что красивая женщина показала свое замечательное тело? Я не знаю, как вас зовут и в какой программе вы работаете... Уверена, вами не интересуется пресса и фотографы. Думаю, если ваши фотографии обнаженной груди окажутся в интернете, их никто не заметит. А жаль... Это означает, что вам не понять знаменитую Анастасию Волочкову, за которой гоняется желтая пресса и папарацци. Таким образом я сделала вызов тем, кто следит за каждым моим шагом буквально круглосуточно. Меня фотографировала мама и близкий друг. Надеюсь, вам понравилась моя фотосъемка, потому что все мужчины в восторге».

 

Ба більше, чергову порцію еротичних фото балерина виклала у своєму блозі напередодні 23 лютого у супроводі такого, здавалося б, зовсім неполітичного привітання: «Дорогие мужчины, завтра ваш праздник. Я поздравляю вас! Желаю самого главного - быть смелыми, как в помыслах, так и в поступках!». Враховуючи, як там же артистка проїхалася по Суркову та всій «Єдиній Росії», це привітання набуває й певних політичних вимірів...

 

Найбільше ж у цій історії вражає впевненість головного кремлівського «альфа-самця» (згідно з WikiLeaks) та його гідних сподвижників у тому, що досить зняти програму з участю небажаного для влади персонажу з ефіру, досить мобілізувати рептильну пресу на чиюсь травлю, досить організувати кампанію «всенародного обурення», щоби перетворити цього персонажа на ніщо, на новітній аналог «табірного пилу», і водночас наставити народ на шлях істинний. Ці кремлівські «альфа-самці» таки вважають себе істотами божественного рівня, здатними диктувати геть усім, як саме їм треба жити. Чи, як сказала про них Анастасія Волочкова, «люди ничтожные, которые до сих пор не научились владеть собой, но им кажется, что они могут владеть миром».

 

Фото з ЖЖ Анастасії Волочкової

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
31754
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду