Закон об информации. Принуждение к информированию

17 Січня 2011
12700
17 Січня 2011
20:45

Закон об информации. Принуждение к информированию

12700
Зачем и кому нужен новый закон, что он изменит в жизни СМИ, журналистов и граждан.
Закон об информации. Принуждение к информированию

13 января Верховная Рада приняла два закона, которые регламентируют доступ к информации: «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо забезпечення доступу до публічної інформації)» и «Про доступ до публічної інформації». Этот текст посвящен некоторым положениям первого из двух законов, авторства народных депутатов Елены Бондаренко, Владимира Ландика и Юрия Стеця.  

 

Закон об информации в новой редакции вызывает странные ощущения. Не то чтобы прежняя редакция была другой - к ней просто было проявлено меньше интереса. А вот новая редакция уже подается как достижение законотворческой и свободолюбивой мысли.

 

Я не раз и не два садился за текст этого закона с целью понять, зачем и кому он был нужен. Просто первая мысль о том, что нужен он только чиновникам и нанятым ими журналистам, показалась мне поверхностной. Был ли смысл принимать новый закон для того, чтобы описать в нем процедуры аккредитации СМИ? Этот раздел - «Розділ ІІІ. Діяльність журналістів, засобів масової інформації, їх працівників» - собственно, и содержит намек на то, кому и зачем был нужен этот закон. Об этом разделе - позже.

 

А пока не пройтись ли по тексту закона с самого начала?

 

ЧИТАЙТЕ ТЕКСТ ПОЛНОСТЬЮ

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12700
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду