«Хресний хід» Дмитрія Кисельова проти України

27 Березня 2008
13434
27 Березня 2008
13:39

«Хресний хід» Дмитрія Кисельова проти України

13434
«Хресний хід» Дмитрія Кисельова проти України
Чому «москалі» повчають нас, «самостійників»? (із ток-шоу «Национальный интерес» Дмитрія Кисельова).
Російський тележурналіст не вище середньої руки Дмитрій Кисельов, якого свого часу імпортував як суперпрофесіонала і пригрів на ICTV Віктор Пінчук, виявився архіневдячним. Останній випуск свого ток-шоу «Национальный интерес», що транслювалася минулого тижня на телеканалі РТР, він перетворив на «хресний хід» проти України.

Хто вони такі?

Українофобів у Москві не бракує. Та Кисельов обрав собі в соратники найдостойніших. Скажімо, постпреда РФ при НАТО у Брюсселі Дмитрія Рогозина. З певної точки зору – російського патріота, насправді ж шовініста, який у книзі «Враг народа» категорично проголошує: «Севастополь наш. И торг здесь неуместен!». Найкращий варіант для нього – «воссоединение России и Украины».

Або політолога Андраника Міграняна, котрий на початку 1990-х років запам’ятався мені у Вашингтоні тим, що обстоював «право» Росії встановлювати свій порядок на всьому пострадянському просторі. Теперішнім головним завданням російської зовнішньої політики він вважає «загострення внутрішньо-українських соціально-політичних суперечностей, що призведе до розколу країни». На міжнародній конференції «Русские Украины. Будущее, которое определяется сегодня», організованій у Москві Інститутом країн СНД, він проголосив: «Борьба за 20-30 миллионов русскоговорящих людей русской культуры – это борьба за Россию в первую очередь».
Ще один цінний кадр – політтехнолог Ґлєб Павловський – генеральний директор Фонду ефективної політики (ФЕП). Уроджений одесит, колишній «дзен-марксист», «філософ», «містифікатор» і «геній піару», який, щоправда, в Україні сів у калюжу. Він брав участь у президентській виборчій кампанії 2004 року на боці Януковича, передрікаючи йому перемогу. Багато хто вважає, що саме Павловський як радник Кремля переконав у цьому Путіна і виставив його на посміховисько передчасними вітаннями В. Я.
Обидва – і Мигранян, і Павловський – належать до категорії тих, кого називали «обрусевшими инородцами». Щоб утвердитися у російському суспільстві, їм необхідно грати в ура-патріотів. Втім, Павловський, на противагу Миграняну, промайнув цього разу на телеекрані блідою тінню, вилаявши помаранчевих, які підірвали його реноме. В українофобській команді Кисельова забракло хіба що мера у кепці. Та й без нього політичного галасу було досить…
Історія і сучасність
Приводом для визначення теми телепрограми став нібито указ Президента Віктора Ющенка про відзначення наступного року 350-річчя Конотопської битви. Ведучий якось невиразно згадав про «единственную военную победу украинцев над русскими». Та жодним словом не обмовився про те, чому 150-тисячна російська армія раптом опинилася під мурами українського міста. Ані про те, як звитяжне козацьке військо гнало переможених до кордону й зупинилося у той час, як, за свідченням російського історика Сергія Соловйова, «ужас охватил Москву». Навряд чи цей історичний спогад улещує росіян. Та з іншого боку – хіба національно свідомим українцям приємно чути про «перемогу» у більш відомій зі зрозумілих причин Полтавській битві (тільки чию?), що її у Москві настирливо пропонують нам відзначити спільно? А якщо до поразки на полі бою додати ще й вчинену московською ордою варварську розправу у Батурині, під час якої, за свідченням очевидців, вода у Сеймі почервоніла від крові невинних жертв?..
Натомість до проявів антиросійської політики з боку України ведучий «Национального интереса» зарахував реабілітацію «зрадника Мазепи», нагородження «фашиста Шухевича» і вшанування пам’яті мільйонів жертв Голодомору. Чи є межа цинізму?
Від Конотопа до Брюсселя
Від запаморочення українофобією на російському телебаченні змішалися в одну купу різні епохи й події. Навіть ті, які ще не відбулися: державний візит Джорджа Буша в Україну та саміт НАТО у Бухаресті, під час яких остаточно вирішуватиметься, чи приєднається Україна до ПДЧ. Коли на РТР починалася дискусія, було таке враження, нібито в Севастополі розміщуються не бази ВМС РФ, а ракети НАТО, націлені на Москву і Санкт-Петербург.
З Брюсселя постпред РФ при НАТО Дмитрій Рогозін стверджував у телеефірі: Україну й Грузію квапляться втягнути у Північноатлантичний блок допоки Росія не виконала своєї історичної місії й не стала світовою державою. Далі – прозорий натяк: у зв’язку з весняним наступом талібів в Афганістані без допомоги Росії операція НАТО захлинеться. Тож як поєднати це зі вступом України в альянс? І вже сталевим голосом російський постпред проголосив (цитата мовою оригіналу): «Американцы знают, о чем идет речь… Мы – не гуттаперчевые. Мы – не китайские гимнастки, которые гнутся на все стороны. У нас есть стержень, у нас есть воля. И они скоро наткнутся на стержень. Они прекрасно понимают, что дальше наступать нельзя». (Цей войовничий пасаж особливо прийшовся до смаку російським ЗМІ, які його охоче тиражували.)
Їхня нав’язлива ідея – «вмакнуть» Україну
В телеефірі лунає голос: тільки-но Україна приєднається до НАТО (хоч про це, як відомо, взагалі не йдеться), ліквідувати посаду постпреда РФ при альянсі. Та більшість – проти. Натомість пропонують «вмакнуть» Україну. Питання лише в тому, як це зробити найкраще? Пред’явити Україні «пакет вимог», зокрема, щодо утисків російської мови... І сміх, і гріх!
Поновити втрачені зв’язки з Україною, створюючи проросійські фонди. «У России много денег», – пояснює Дмитрій Кисельов. Одне слово – можна суціль засіяти духовний лан України бузиною. Чи проросте вона? Швидко сходяться на тому, що головне знаряддя Москви у боротьбі проти Києва – підвищення цін на газ. «Не субсидувати економіку України, а змусити її платити за незалежність». Тим більше, що на противагу прибалтам Україна не підготувалася до світових цін… Це справді серйозно! Мигранян прогнозує майбутній сценарій розвитку подій. Апокаліптичний для України й ілюзорно райдужний для Росії. Після різкого стрибка цін на газ Україна неминуче збанкрутує. Росія не зможе залишитися байдужою до долі мільйонів російськомовних і неминуче втрутиться. Для інтервенції вже готується психологічне підґрунтя. Диспутанти закликають наївних росіян відмовитися від ілюзії, що українці – братній народ (їх уже «опрацювали» помаранчеві). Так із українців, пов’язаних із росіянами тривалою й суперечливою історією, ліплять образ ворога.
А куди ж поділися друзі? Під час програми не раз прокручували «хресний хід» у Києві. Жодного панорамного кадру, зате в коментарі йшлося про тисячі учасників – віруючих канонічної церкви (УПЦ Московського патріархату. – Прим. автора). Саме на них роблять серйозну ставку у Москві.
«Хресний хід», влаштований Дмитрієм Кисельовим, швидше за все справить в Україні протилежний ефект, навіть серед тих, хто досі був прихильним до Росії. Як можна терпимо ставитися до роздмухування українофобії, до спроб зіштовхнути два найбільших слов’янських народи, зробивши їх заручниками екстремістів, що граються у велику політику? І все це – на державному телебаченні Росії.
Ги-ги-ги...
У зв’язку з 200-річчям від народження Миколи Гоголя, що відзначатиметься наступного року, учасники диспуту в ток-шоу «Национальный интерес» самокритично скаржилися: у Росії немає пам’ятника великому письменнику й не видано повного зібранні його творів. Оце так патріоти, оце «россияне»! І те, й інше – невлад. У Москві, на відстані буквально декількох сотень метрів, стоять два пам’ятники Гоголю. В одному втілений трагічний образ генія, в іншому – оптимістичний образ «творця» у дусі соцреалізму. Та для когось це, вочевидь, загадка – де їх знайти...
Натомість вийшли друком «Все сочинения. Н.В.Гоголь. Москва-Киев-Париж, 2002». Здогадалися, хто був спонсором свого улюбленого письменника? Надзвичайний і Повноважний Посол РФ в Україні і Спеціальний представник Президента РФ із розвитку торговельно-економічних відносин із Україною Віктор Степанович Черномирдін.
P.S. До відома «професора» Миграняна: Григорій Немиря, який виступав на британському телебаченні «на хорошем английском языке», – не «первый вице-премьер Украины», а віце-прем’єр із питань євроінтеграції.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13434
Читайте також
11.09.2011 10:06
Аркадій Сидорук
для «Детектор медіа»
11 270
24.03.2008 14:10
Аркадій Сидорук
для «Детектор медіа»
40 720
10.03.2008 17:06
Игорь Лосев
для «Детектор медіа»
12 601
26.12.2007 11:54
Аркадій Сидорук
для «Детектор медіа»
72 849
Коментарі
28
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
vm
5874 дн. тому
телезритель высказывает мнение пультом телевизора. Мнение большинства на стороне тех, кого здесь так активно поливают грязью. ну-ну, выразители заокеанских чаяний, продолжайте отрабатывать свои зеленые гроши!
ВикКиев
5875 дн. тому
Вся история московии - это история захватнических войн!!! Это факт.
ВикКиев
5875 дн. тому
Спокойно ребята! Все киселёвы, леонтьевы, рогозины...захлебнутся в собственном дерьме!!! Путинские ж....лизы! Великороссы грёбаные с воинствующим московским патриархатом...!!! Грош вам всем цена, если нравится вам жить оскорбляя других! Да!!! МЫ действительно разные! Свобода в Украине и кагэбэшная московия - это разный выбор наций! Живите(московиты) с флагом демлозунгов,гербом рос. империи и гимном коммуняк! Живите и радуйтесь...потрясайте ядерным чемоданчиком...Пока от кремлёвских стен идёт зловоние сталина, свердлова,кагановича(кладбище уродов в центре столицы )- и многих других убийц и подонков, вы останетесь для других народов оккупантами!!!
крот
5876 дн. тому
Очередной истеризм "свидомитов". Хотя бы посмотрели, сколько и кого предавал Выговский за свою карьеру! Всех (поляков, татар, москву, своих) и по нескольку раз. Конотоп был всего лишь эпизодом в той Руине, к-рая сделала из Украины европейский отстойник. Москалям повезло - отхватили они, а если бы повезло татарам или туркам?!? Сейчас бы "свидомиты" боролись за замену полумесяца на Софии на крест? Хотя бы кто-то начал копаться в Руине! Слабо?! Честности и мужества не хватает? Гораздо легче обвинить в собственной несостоятельности соседей, чем взглянуть правде в лицо - Украина 17 века оказалась несостоятельным государством, прежде всего, из-за внутреннего "розбрата", из-за несостоятельности козацкой "элиты"! В этом смысле россияне оказались смелее. Там столько вышло реально альтернативных версий истории России, что укр.историкам и свидомитам еще работать и работать. Прежде всего, над собственным мужеством...
ШО
5876 дн. тому
шо киселев, шо шустер - животные. неча таких звать сюда, пусть в своей тмутаракани кавкают
МК
5877 дн. тому
Взагалі то Міґранян професор МГИМО. Нє? Та й інші названі - не дурачки. Кисельова не треба було пускати в Україну як і Шустера, але що конкретно він не так робив у цьому ток-шоу? І чому він має бути вдячним дурним хохлам, які заглядали йому в личко і скажено цілували в дупцю - як ідийоти. Вам правильно вказали - Шустер буде нести олімпійський вогонь по Києву. Про якого Кисельова ви говорите? До чого він тут, коли ми вперто повальний ідийотизм практикуємо? Самі. Далі. Може Конотопську битву і треба святкувати, але чому ми не святкуємо перемог над поляками, яких було значно більше?... І значно гучніших? Хто тут не погоджується, що Конотоп це лише ще один привід перднути під ніс Росії, наклонившись у бік Польщі і Заходу загалом?... Програма по РТР погана? Тоді - нафік той РТР з кабеля. Чому ні? Ну, така в нас демократія, чи не демократія. Яка різниця. Але іноді варто і в дзеркало заглядати. Може там у вас уже колоди в очах повиростали, а ви все до сусідів пристаєте - що у них тріска якась в оці.
...............
5878 дн. тому
http://forum.pravda.com.ua/read.php?2,201943440
Сумна
5878 дн. тому
Да мы б, чесслово, и без Шустрого своей жизнью жили.. Редкой души тусовщик, все опасаюсь, подыму крышку унитаза - ан и тут он, самый красивый украинец))))
111аа
5878 дн. тому
Товарищи, не обращайте внимания на Киселева, живите своей жизнью!
Вова
5878 дн. тому
Де Нацрада? Вона штрафує наші канали, в той час як російські ЗМІ, які мають право трансл. в Україні порушують як мінімум норми конституції. Заборонити РТР за заклики до посягання на тер. цілісність. - тут не те що все обгрунтовано, тут просто юридичний обов*язок. Кому не подобається, якщо э фаната даного канальчику - чемодан>вокзал>москва
знающей
5878 дн. тому
Как хорошо, что таких мало!!! Было б еще поменьше--было б еще лучше))))А чему завидовать-то?
А.С.
5878 дн. тому
Я - не чистоплюй, але вважаю, що краще розібратися в усьому без лайки. 1. Чому Кисельов для участі у ток-шоу про Україну запросив лише зоологічних українофобів і жодного поміркованого інтелектуального політолога? Це що – свобода слова? Тоді вона якась дивна! 2. У чому брехня про Конотопську битву? Невже один з найвідоміших російських істориків Х1Х століття Соловйов писав неправду? Кому ж тоді вірити? Нострадамусу? Але він про Конотопську битву не згадував. 3. Невже українці повинні «святкувати» тільки поразки і замовчувати перемоги? Чомусь росіяни не люблять згадувати про повне фіаско у Кримській війні (1853-1856 рр.) чи про розгром під Нарвою (1700 р), а перемогу під Полтавою св»яткуватимуть гучно. І правильно роблять, виховуючи націю у патріотичному дусі. Чому ж українці мають діяти інакше, бути дурнішими за росіян? Вони що - дебіли? 3. Невже коли тебе хочуть демонстративно «вмакнуть», обов»язково треба облизуватися? Я до цього не звик. Якщо комусь так подобається, будь ласка… І наприкінці про головне: як можна ненавидіти країну, в якій живеш? Для мене це незбагненно. P. S. Я також за те, щоб запросити в Україну Сергія Доренка. Він – професіонал найвищого ґатунку. На противагу Кисельову, якого він, перебуваючи в Україні, публічно назвав «полной бездарностью» (ремарка для «знающей»). Тож не валіть усіх підряд до однієї купи! Лимонов тут взагалі ні до чого. Вам що – захотілося троцькістської революції? Вам же першому знесуть голову за «вільнодумство». До відома автора «Как мы умны задним числом»…Будь ласка, якщо є бажання, прочитайте мою статтю «Невиконана місія Дмитрія Кисельова» (архів «Телекритики»). Щодо Савіка я з Вами повністю солідарний. З найкращими побажаннями А.С.
как мы умны задним числом, обалдеть....
5878 дн. тому
А интересно, как много надо времени, чтобы в Украине перестали ахать над Савелием-свет-Шустером? Доходим до маразма однако: наш самый красивый украинец (!!!!!) Шустер(по версии журнала "Вива" и коронованый во дворце Украина), теперь - избран Олимпийским комитетом - нести в Украине .....олимпийский огонь! Ау, московиты! Закиньте нам, убогим и неспроможным еще пару-тройку своих выдаюшшыхся сынов, мы и на них молиться будем! А потом в догонку им гавкать, это у нас национальный спорт такой. Не припомню чегой-то пана Сидорука в числе отрицающих журналистский хыст андроида Киселева, когда он в Украине еще подвизался.
бур!
5878 дн. тому
чому українські глядачі (у т. ч. мзс) щотижня ковтають таке шоу, як підсумкові програми російських каналів (чи їх тіпа з-за кордону не видно?) а російський мзс щоразу на будь-який несподобний йому чих нотою гавкає?
Влад
5878 дн. тому
Автору Ну, з Кісєльовим все ясно. Ви розкажіть про саме ток-шоу? Проект цікавий?
РУСЛАН
5879 дн. тому
Кісєльов - параноїдальний українофоб, а ті хто його підтримує в Україні - п'ята колона
украинец
5879 дн. тому
Заказная статья!!! Лишний раз убеждаешься что нацики всех считают за людей второго сорта кто не с ними!!!
знающая
5879 дн. тому
Киселев - профи, каких мало. А вы все-завистники.
Марія
5879 дн. тому
Шкода тільки, що скільки б ми тут не засуджували Кисільова, менше бруду на Україну лити він не стане. Така вже в нього робота. Його програма - це зосередження українофобії. Дивно, чому ми маємо спокійно це ковтати, а не піднімати тривогу..
МОРСКОЙ
5879 дн. тому
ЭТОТ ДИМОЧКА КИСИЛЕВ, ДАВНО НАШУ СЛАВЯНСКУЮ ДУШУ ПРОДАЛ ЯПОНЦАМ! И ПРИ ТОМ БОГОБОЯЗНЕНЫЙ ТИПА В КРЕМЛЕ НА ПОДТАНЦОВКАХ. НО БАБЛО ИЗ УКРАИНЫ ВЫВЕЗ МЕШКАМИ. КАКОЙ ИНТЕЛЕКТ ТАКОЙ И БОМОНД. И КАЖДЫЙ НОРОВИТ СЛОНИКА ЗАМУЧИТЬ!!!!!
Пью
5879 дн. тому
Та шо там розбиратися...Дімочку жаба душить, що його похерили, а на його місце Саву Шустрого взяли...Ото ж і онанірує на усе
Жорик
5879 дн. тому
говенная статья говенного автора. Россия - не подарок, но такое свидомое дерьмо - еще хуже.
5879 дн. тому
Як стверджували класики марксизму- ленінізму, "немає кращого захисника національної ідеї, ніж інородець". Інколи здається. що російські "інородці" надактивним "облизуванням" всього російського хочуть приховати власні комплекси щодо своєї "інородності". І навіть не уявлябть, який кумедний вигляд мають.
YaYa
5879 дн. тому
vm
5879 дн. тому
очень странная позиция у обукраинизировавшегося Аркадия. 1. на сколько понимаю Д.Киселев всего лишь модератор этого шоу. Он дает право высказаться его участникам и не более. при чем здесь благодарность или неблагодарность? А как же свобода слова? 2. Россия не заинтересована у себя под боком терпеть НАТОвских прихвостней. И она этого не скрывает. Россия огромный и очень важный рынок для украины. есть ли смысл портить отношения с этой страной? 3. Образ врага более успешно лепят проамерикансие украинские СМИ.У россиян такое враждебное настроение украинцев вызывает лишь недоумение. Вполне объяснимо стремление продавать газ по европейским ценам. Какие проблемы? 4. PS кандидат исторических наук по специальности История КПСС, экс зам. секретаря парткома Донецкого университета доц. Немиря в результате многолетних стенаний вокруг миски Дж. Сороса действительно заговорил на английском, не совсем хорошем.
Игорь
5879 дн. тому
Пора свидомитам прекратить врать о Конотопской битве. Позор.
ZAX
5879 дн. тому
Я не плачу за кабель принципиально только потому, что эти украинофобы от Воли транслируют в соцпакете это дерьмо. Спнсировать их в этом мерзком засырании информационного пространства мерзко.
НАШІ
5879 дн. тому
Віват, Пінчуку! Хай запршує окрім Шустера ще Е. Лімонова, С. Доренка! Тоді "ще не вмерла України ні слава, ні воля" - потребуватиме перефразування. Може вже є претенденти на роль Хмельницького в новітній історії Ураїни?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду