Олега Винника майже канонізували

Олега Винника майже канонізували

29 Грудня 2019
3727
29 Грудня 2019
16:00

Олега Винника майже канонізували

3727
Це сталося в ток-шоу «Говорить Україна» під назвою «Всі секрети Олега Винника».
Олега Винника майже канонізували
Олега Винника майже канонізували

На каналі «Україна» у грудні сталися три знакові події — сьомий (чи, за іншим літочисленням, восьмий) сезон скриптед-реаліті «Агенти справедливості» закінчився вбивством головного персонажа Вадима Зоріна. Це раз.

Із дружного колективу «Реальної містики» за крадіжку, хай і скоєну в несвідомому стані, звільнили незмінну учасницю програми, «експерта з чистоти» Віру Іванівну, яку грає актриса Олена Рєпіна. Це два.

І третя знакова подія, що, напевне, має символізувати повне оновлення якщо не життя у країні, то принаймні в самому холдингу Ахметова, — беатифікація, тобто зарахування до лику блаженних, здатних на дива, українського співака Олега Винника в токшоу «Говорить Україна» під назвою «Всі секрети Олега Винника».

Про те, що у програмі Олексія Суханова про причини й наслідки «винникоманії» співака саме беатифікували, а не канонізували, свідчить демонстрація в ефірі лише одного дива, та й то — новорічного. Адже для канонізації, за суворими церковними законами, цих див має бути не менше двох.

Телебачення, звісно ж, частенько оживляє загиблих персонажів, уподобаних глядачами, тому невідомо, чи назавжди зник із ефіру герой Олексія Зоріна з «Агентів справедливості». Та й дивовижні воскресіння телеперсонажів стали настільки буденним явищем, що дивами їх ніхто не називає.

Ну, й Віра Іванівна, як виявилося, нікуди не зникла. Звільнена суворим Андрієм Дебріним, допитлива прибиральниця в наступній серії «Реальної містики» являється ще одній героїні програми, Марині, щоби дати кілька цінних порад щодо особистого життя. Ще й простягає при цьому руку з фоторамки за медовим пряником.

У реальності ж виконавиця ролі Віри Іванівни Олена Рєпіна робить майже те саме, тобто в новорічній студії «Говорить Україна» 27 грудня вимагає собі пиріжок із капустою, яких напекли для Олега Винника його односелиці. Актриса для такого урочистого випадку, тобто з нагоди прийдешнього свята, вдяглася в костюм Сніжинки, чим дуже вразила уяву глядачок, які одразу ж пригадали свої новорічні ранки в дитячих садочках.

Але до чого б тут, здавалося, беатифікація? А ось до чого.

Звісно, Олексію Суханову, переконана, треба поставити монумент уже зараз не лише за те, що він вивчив українську мову, мотивуючи своїх гостей розмовляти державною. А й за те, що він щовечора працює з абсолютно маргінальними персонажами, яких рідко зустрінеш навіть у фільмах про буденність зла.

Так от, вочевидь, за всі моральні муки керівництво токшоу «Говорить Україна» вирішило нагородити топведучого розважалкою у вигляді розмови про «винникоманію» та спілкуванням із самим винуватцем явища Олегом Винником.

Але, хотів того чи ні сам Олексій Суханов, це шоу перетворилося на остаточне формування практично релігійного культу. З усіма складовими — «житієм святого», де за потенційним святим немає жодного гріха, жертвоприношеннями та апофеозом-дивом.

Судячи з виразу обличчя ведучого, ажіотаж навколо Олега Винника, точніше, масштаб «винникоманії», став для нього цілковитою несподіванкою.

Бо жінки, які заради свого кумира готові вистригати його ініціали на потилиці, стрибати з мосту в воду (ні-ні, йдеться лише про джампінг, а не про самогубство через нерозділене кохання до кумира), малювати портрет ідола на пів спини, не кажучи вже про те, щоб їздити за ним на всі концерти, викликали в пана Суханова цілком закономірний шок.

Згадали у програмі про «винникоманію» ще одну складову створення майже релігійного культу — віру в щасливий поцілунок. Є, виявляється, в «молодих вовчиць» прикмета — якщо тебе поцілує Олег, ти неодмінно й дуже швидко вийдеш заміж.

Але все це ніщо порівняно з дивом, що сотворили пісні Винника з тяжко хворим від народження хлопчиком-одеситом. Який, за свідченням його мами, був приречений на «животіння овоча», але, почавши слухати пісні Олега Винника, поступово зіп'явся на ніжки. Що й продемонстрував у студії, вставши з візка, на якому його вкотила мама.

І це був найпаскудніший фрагмент випуску «»Говорить Україна«», що замислювався як святковий і пресвітлий.

Шановні телевізійники, скільки можна товкти воду в ступі, повторюючи ще й ще раз: використання недужих дітей із метою підняти рейтинги аморально. А якщо вже йдеться про створення квазірелігійного культу з попсового співака, — то й узагалі великий гріх.

Краще вже оживіть Вадима Зоріна й поновіть на роботі в «Реальній містиці» Віру Іванівну. Це стало би хоч і дивом, але принаймні зрозумілим, якщо буде продиктовано виробничою необхідністю.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3727
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Анонім
1548 дн. тому
Винник всюдисущий - лізе з кожної дірки. Від нього вже блювати тягне.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду