Луканово посміхаючись, Як я став жертвою реклами

7 Грудня 2005
886
7 Грудня 2005
14:23

Луканово посміхаючись, Як я став жертвою реклами

886
Оце недавно пива я напився, „Чернігівського”. Випив пару пляшечок і думаю собі: піду трохи грушу постукаю. Не ту, що на дереві росте, а - боксерську. Вирішив - потреную силу молоду і богатирську, відшліфую точність удару.
Луканово посміхаючись, Як я став жертвою реклами
А то часи самі знаєте, які – треба навчитися дати відкоша, коли, не дай Бог, у підворітні якийсь кілер журналістський підстерігатиме. Бо мало кому я там на мозоля наступив своїми гострими і принциповими публікаціями.

Стукаю грушу, стукаю і щось воно не те виходить. Руки труситися почали: один раз влучаю, другий – ні. А тут ще й серце з грудей мало не вискакує. Посидів, відпочив і вирішив „Неміровим” справу виправляти. Тим самим, що „во всем мире”. Врізав з півлітра. Добре пішло. На душі полегшало. Знову подався грушу молотити. А воно дива. Не те, що влучити не можу, а й взагалі – ледь на ногах встояв. Так-сяк додому доповз і на ліжко повалився. Спасибі хоч сам, без чужої допомоги.

Назавтра прокидаюся. В роті смак уявляєте який. Голова болить. А ще гірше – її, біднесеньку, важкі думи розривають. „Як же так? - думаю, - Я ж не інакше, як еліксир випив. „Чернігівське” і „Неміров” при боксі ж рекламуються. Мали б вони такий згубний вплив на здоров`я, то невже їх до спорту допустили б на рекламу?”.

Поділився своїми сумнівами з досвідченим другом. Він з мене сміятися почав. Каже, ти б ще й сигарет пачку випалив для повного щастя. Каже, що я жертва реклами, що рекламі тільки дурні довіряють. А я й справді такий довірливий: мало тампони „Тампекс” не став використовувати. Тільки вчасно згадав, що я чоловік, а не жінка. „Ото б тобі іще згадати,- каже мій досвідчений друг, - де твоя голова знаходиться і думати іноді нею”.

А що там думати? „Чернігівське” сам чемпіон світу з боксу Віталій Кличко рекламує. Він же стільки суперників перемолотив, мабуть, тому, що перед боєм келих-другий „Чернігівського” випивав. А „Неміров” фінансує поєдинки Кличка. Теж добру справу робить.

Мені мій досвідчений друг розказує, що це всюди в світі так алкогольні і сигаретні фірми рекламуються або спортсменами, або самі фінансують показ спортивних змагань по телебаченню. Це ніби їх совість мучить і вони таким чином компенсують ту шкоду, яку завдають своєю продукцією.

Не повірив я йому. Бо пригадав, що і наша гордість україно-італійська зірка Андрій Шевченко раніше пиво „Славутич” пропагував по телебаченню. Він же спортсмен. Він же за здоровий спосіб життя. Невже він здатен рекламувати шкідливі речі?

А мій друг сміється. Гроші, каже, не пахнуть. Скоро, каже, Чикатило або Онопрієнко любов до дітей і жінок пропагувати будуть. Я аж здригнувся: як йому таке в голову могло прийти? Мабуть, перепив. Тільки чого? „Чернігівського” чи „Немирова”?

Юрій Луканов, для "Детектор медіа"

Читайте також:

Держава перейнялася проблемами української соціальної реклами

Свобода слова forever

href="http://www.detector.media/comments/?id=25404"><"Colgate" від Сергія Полховського , "Бонаква” від Яни Клочкової... або "Зірки" в рекламі/a>

Микола Томенко про рекламу тютюну та алкоголю: настав час подумати рекламістам і про суспільство

З Нового Року Уряд пропонує заборонити зовнішню рекламу алкоголю і тютюну

Їсти, щоб жити, чи жити, щоб їсти?

Томенко хочет запретить уличную рекламу алкоголя

Телезрительская ассоциация родителей Украины предлагает запретить использование детских персонажей во "взрослой" рекламе.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
net">Юрій Луканов, для "Детектор медіа"
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
886
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду