Микола Томенко про рекламу тютюну та алкоголю: настав час подумати рекламістам і про суспільство

23 Вересня 2005
581
23 Вересня 2005
12:29

Микола Томенко про рекламу тютюну та алкоголю: настав час подумати рекламістам і про суспільство

581
Микола Томенко про рекламу тютюну та алкоголю: настав час подумати рекламістам і про суспільство
Микола Томенко вітає прийняття Верховною Радою законопроекту „Про попередження вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення”, і зокрема те, що його ініціатива законодавчо врегулювати питання щодо обмеження тютюнопаління в громадських місцях, окрім спеціально відведених для цього місць, знайшла відображення в цьому законі. Про це йдеться у розповсюдженому сьогодні повідомленні прес-служби екс-віце-прем’єра.

„Це надзвичайно важливе рішення, оскільки нашій державі, яка має опікуватись і здоров’ям нації, необхідно приділити значну увагу пропагуванню здорового способу життя, обмеженню тютюнопаління і вживання алкоголю. Адже куріння на сьогодні є однією з головних загроз здоров’ю українців”, - вважає Микола Томенко.

Як сказано у повідомленні, За висновками експертів, законодавчо обмеживши вживання тютюнових виробів, можна майже на 20% зменшити захворюваність населення на рак легенів, серцево-судинних та інших захворювань, спричинених курінням. Крім того, сьогодні у всьому світі іде тенденція до обмеження тютюнопаління. Люди все більше усвідомлюють, скільки шкоди приносить ця звичка не лише тим, хто курить, а передовсім тим, хто невільно стають пасивними курцями.

Микола Томенко сподівається, що незабаром парламент прийме й інші законодавчі ініціативи стосовно заборони зовнішньої реклами тютюнових та алкогольних виробів, а також щодо обмеження на розповсюдження та вживання слабоалкогольних напоїв під час проведення масових акцій.

„Протягом багатьох років представники рекламного бізнесу заробляли гроші на здоров’ї українців, але тепер настав час подумати рекламістам і про суспільство”, - вважає Томенко. Він нагадав, що подібний законопроект вже вносився ним, Юлією Тимошенко, Раїсою Богатирьовою та іншими народними депутатами на розгляд Верховної Ради, коли він очолював Комітет з питань свободи слова та інформації. Але, як сказано у повідомленні, цей документ і досі не розглядався в парламенті через те, що у Верховній Раді є багато народних депутатів, причетних до бізнесу зовнішньої реклами, і для яких прийняття цього законопроекту є економічно невигідним.

За інформацією прес-служби М. Томенка

Читайте також:

В Лондоне запрещена реклама фильма "Город грехов"

Баграев считает, что отставка Н.Томенко негативно повлияет на процесс реформирования телерадиопространства Украины

З Нового Року Уряд пропонує заборонити зовнішню рекламу алкоголю і тютюну

Сегодня Томенко обсуждал с журналистами вопросы освещения социальных проблем на ТВ

В Европе запретили рекламу табака

Томенко хочет запретить уличную рекламу алкоголя

Телезрительская ассоциация родителей Украины предлагает запретить использование детских персонажей во "взрослой" рекламе
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
581
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду