На сайті BBC опубліковано документальну стрічку про Хортицю

На сайті BBC опубліковано документальну стрічку про Хортицю

20 Вересня 2015
9367
20 Вересня 2015
16:37

На сайті BBC опубліковано документальну стрічку про Хортицю

9367
На сайті BBC опубліковано документальну стрічку про Хортицю
На сайті BBC опубліковано документальну стрічку про Хортицю

Знімальна група британського телеканалу BBC підготувала короткометражний фільм про острів Хортиця «Воїни-козаки з України».

 

Переглянути стрічку можна на сайті BBC.

 

Як повідомляється на сайті Hortica.zp.ua, ідеться у фільмі про «легендарних козаків, як і в XV-му столітті рушили сюди шукати свободи та демократії». Увійшли до фільму і загальні види Хортиці, і сцени із бойовим мистецтвом козаків, і кадри, що стосуються сучасної війни на Сході України. Хронометраж - чотири хвилини та двадцять секунд.

 

Стрічка - одна з шести історій у циклі програм BBC World про шість островів - в Україні, Уганді, Мозамбіку, Індонезії та про Канарські острови.

 

«Нам здалося, що Хортиця буде саме таким цікавим островом, і ми не помилилися Взагалі всім зараз цікава Україна, адже до цього про Україну багато чого не знали, а зараз вона відкривається для багатьох на Заході», - розповів учасник знімальної групи Андрій Кравець.

 

 Знімальна група фільму із керівником загону майстрів козацьких бойових мистецтв

Юрієм Копишинським

 

Робота над стрічною тривала майже п'ять місяців - до травня 2015 року. Зйомки Хортиці велися з суші, води і повітря. До фільму увійшли кадри із історико-культурним комплексом «Запорізька Січ», святилищем рідновірів, історико-меморіальним комплексом «Скіфський Стан», кінним театром. Є тут і панорамні види природних скарбів заповідника.  

 

Як писала «Детектор медіа», ВВС роботу нал фільмом команда BBC розпочала 25 квітня. Для зйомок застосували камери на радіокерованих квадрокоптерах.


«Детектор медіа»

Фото - Hortica.zp.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9367
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду