Телеканал ВВС розпочав зйомки фільму про острів Хортиця

Телеканал ВВС розпочав зйомки фільму про острів Хортиця

27 Квітня 2015
2206
27 Квітня 2015
13:10

Телеканал ВВС розпочав зйомки фільму про острів Хортиця

2206
Телеканал ВВС розпочав зйомки фільму про острів Хортиця
Телеканал ВВС розпочав зйомки фільму про острів Хортиця

25 квітня британський телеканал ВВС розпочав зйомки короткометражного фільму про український островів Хортиця в Запоріжжі. Про це в повідомляється на офіційному сайті Національного заповідника «Хортиця».

 

Короткометражний документальний фільм про Хортицю стане частиною циклу програм «Острови світу» для BBC Travel і телеканалу BBC World. Усього заплановано зняти 6 фільмів у рамках циклу.

 

Деталі про зйомки українсько заповідника розповів його генеральний директор Максим Остапенко. «Знімальна група об'їхала всю територію Хортиці, підібрала локації для зйомки з води, підібрала місця для зйомки з коптера, та оглянула об'єкти, на яких відбуватимуться зйомки. Сьогодні (26 квітня. - ред.) знімали на природі та на території комплексу "Запорізька Січ", вони записали виступ козаків. Зйомки ведуться дуже динамічно, і планується за найближчі три дні набрати відео з попередньо обумовлених об'єктів», - повідомив пан Остапенко.

 

Знімальна група ВВС складається з чотирьох осіб, для зйомки використовуються камери на радіокерованих квадрокоптерах. Відео ролик, який розповість про унікальну історію, природу та людей острова Хортиця, матиме хронометраж у 5-6 хвилин.

 

«Окремий день буде присвячений плавням, вони також знімають скелі острова. Зйомки також проходитимуть у кінному театрі і на реконструкційному майданчику з "чайкою". Я думаю, що зйомок рідкісних тварин не буде. Це передача в першу чергу про людей і про ті емоції, які люди можуть отримати, відвідуючи подібні місця», - розповів директор заповідника.

 

Нагадаємо, український Перший канал нещодавно зняв спільно з BBC Media Action веб-серіал 5baksiv.net про двох стартаперів. Глядачі зможуть його побачити уже на початку травня.

 

Продюсер Першого національного Руслан Ткаченко розповів, що ВВС Media Action курує адміністративну частину роботи над серіалом та стежитьь за розпорядженням коштів. «В установках від Британського МЗС конкретного формату не прописано, лише зазначено, що це має буде соціальна двомовна драма. Але думаю, що у нас вона буде тримовна: українською, російською і кримськотатарською», - сказав він.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2206
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду