detector.media
20.09.2015 16:37
На сайті BBC опубліковано документальну стрічку про Хортицю
На сайті BBC опубліковано документальну стрічку про Хортицю

Знімальна група британського телеканалу BBC підготувала короткометражний фільм про острів Хортиця «Воїни-козаки з України».

 

Переглянути стрічку можна на сайті BBC.

 

Як повідомляється на сайті Hortica.zp.ua, ідеться у фільмі про «легендарних козаків, як і в XV-му столітті рушили сюди шукати свободи та демократії». Увійшли до фільму і загальні види Хортиці, і сцени із бойовим мистецтвом козаків, і кадри, що стосуються сучасної війни на Сході України. Хронометраж - чотири хвилини та двадцять секунд.

 

Стрічка - одна з шести історій у циклі програм BBC World про шість островів - в Україні, Уганді, Мозамбіку, Індонезії та про Канарські острови.

 

«Нам здалося, що Хортиця буде саме таким цікавим островом, і ми не помилилися Взагалі всім зараз цікава Україна, адже до цього про Україну багато чого не знали, а зараз вона відкривається для багатьох на Заході», - розповів учасник знімальної групи Андрій Кравець.

 

 Знімальна група фільму із керівником загону майстрів козацьких бойових мистецтв

Юрієм Копишинським

 

Робота над стрічною тривала майже п'ять місяців - до травня 2015 року. Зйомки Хортиці велися з суші, води і повітря. До фільму увійшли кадри із історико-культурним комплексом «Запорізька Січ», святилищем рідновірів, історико-меморіальним комплексом «Скіфський Стан», кінним театром. Є тут і панорамні види природних скарбів заповідника.  

 

Як писала «Детектор медіа», ВВС роботу нал фільмом команда BBC розпочала 25 квітня. Для зйомок застосували камери на радіокерованих квадрокоптерах.


«Детектор медіа»

Фото - Hortica.zp.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY