Висвітлення на ТБ війни на сході України травмує психіку дітей – психолог

Висвітлення на ТБ війни на сході України травмує психіку дітей – психолог

22 Грудня 2014
5448
22 Грудня 2014
14:00

Висвітлення на ТБ війни на сході України травмує психіку дітей – психолог

5448
Висвітлення на ТБ війни на сході України травмує психіку дітей – психолог
Висвітлення на ТБ війни на сході України травмує психіку дітей – психолог

Показ війни на сході України глибоко травмує психіку дітей, тому батькам слід ретельно контролювати, що і як довго вони дивляться по телевізору. Про це коментарі  Deutsche Welle розповіла член правління асоціації психологів України, дитячий психолог Ірина Петрова.

 

Батькам слід обмежувати перегляд дітьми теленовин, а також зважено інтерпретувати їм побачене. «Для дитини це все важко сприймати. Вона перебуває в стресовій ситуації війни, про яку говорять з телевізора, радіо, інтернету. Аби зберегти свою дитячу цілісність, батьки мають бути буфером між тим, що відбувається в країні, і тим, що відбувається з дитиною. Її психіка тільки формується. Тому нинішня безконтрольність інформації, яку сприймає дитина, може мати серйозні наслідки у старшому віці», - вважає пані Петрова.

 

Психолог підкреслила, що батьківська інтерпретація подій, які показують на ТБ, надважлива для дітей. Тому дорослим у свою чергу варто врівноважено сприймати дійсність і усвідомлювали, що діти сприймають світ виключно через призму переживань батьків.

 

«Дітям складно ще виробити свою думку про ту чи іншу подію, яку показують по телевізору. Тому вони більше покладаються на думку батьків з цього приводу. Якщо у батьків паніка, то діти панікуватимуть. Якщо у батьків зашкалюють патріотичні почуття, то діти також все сприйматимуть відповідно. Якщо батьки налаштовані проросійськи, то і діти теж»,- зазначає Ірина Петрова.

 

Нагадаємо, російський журналіст Аркадій Бабченко заявив, що Україна виграє в інформаційній війні з Росією.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5448
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Павлов
3434 дн. тому
«зашкалюють патріотичні почуття»? Б'юсь об заклад, що в мадам Петрової патріотичні почуття не тільки не «зашкалюють», а й узагалі менші за ціну похибки будь-якої шкали. Ірко, думай, що говориш і не ляпай дурниць.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду