Телеканал UBR просив у Нацради не дозвіл, а роз’яснення щодо трансляції прес-конференції Путіна

Телеканал UBR просив у Нацради не дозвіл, а роз’яснення щодо трансляції прес-конференції Путіна

19 Грудня 2014
5689
19 Грудня 2014
17:03

Телеканал UBR просив у Нацради не дозвіл, а роз’яснення щодо трансляції прес-конференції Путіна

5689
Телеканал UBR просив у Нацради не дозвіл, а роз’яснення щодо трансляції прес-конференції Путіна
Телеканал UBR просив у Нацради не дозвіл, а роз’яснення щодо трансляції прес-конференції Путіна

Телеканал UBR не просив дозволу у Нацради з питань телебачення і радіомовлення на трансляцію прес-конференції президента Росії Володимира Путіна, а хотів отримати роз'яснення. Про це повідомляє прес-служба холдингу «Мультимедіа інвест груп» (газета «Вести», журнал «Вести. Репортер», «Радио Вести», канал UBR).

 

Канал звернувся до Нацради з проханням роз'яснити позицію регулятора щодо можливої трансляції прес-конференції Президента РФ, пояснили на каналі. Але офіційної відповіді Нацради UBR не отримав. «Тому позиція регулятора ніяким чином не могла вплинути на інформаційну політику телеканалу в цьому питанні», - наголосили на каналі.

 

Під час брифінгу Нацради представники інших телеканалів також просили роз'яснень і «рекомендацій» у цьому питанні. UBR вважає, що це свідчить про незрозумілу для телеканалів поведінку регулятора в питанні інформаційної безпеки.

 

«Вважаємо, що Нацрада має офіційно роз'яснити свою позицію щодо прямих трансляцій інформаційно-актуальних подій за участі, зокрема, керівників РФ, а також інших держав. У сьогоднішній ситуації це необхідно, аби уникнути спекуляцій і вибіркових санкцій проти телеканалів і радіостанцій», - пояснили на каналі.

 

UBR звинувачує Нацраду у вибірковому підході, оскільки 17 липня отримав попередження за використання слів представників «ЛНР» і «ДНР» у журналістських матеріалах. На думку каналу, висловлювання, які лунали в ефірі, не мали змісту, який би суперечив статті 6 закону «Про телебачення та радіомовлення». За даними каналу, заяви представників «ДНР» і «ЛНР», за які UBR отримав попередження, виходили на інших українських каналах та розсилалися міжнародними телевізійними агентствами.name="_GoBack">

 

Нагадаємо, 18 грудня Нацрада оголосила попередження ТОВ «Голдберрі» (цифровий ефірний телеканал «Еспресо TV») за 70-хвилинну пряму трансляцію виступу президента Російської Федерації Володимира Путіна перед Федеральними зборами 4 грудня.

 

Голова Нацради Юрій Артеменко на засіданні Нацради повідомив, що напередодні прес-конференції Володимира Путіна, яка відбулася 18 грудня, до Нацради звернувся телеканал UBR із запитанням: чи можна давати в ефір прес-конференцію Путіна. «Ми підготували відповідь: робіть, що хочете - це на ваш розсуд і вашу мораль, але в межах закону. А рішення Нацрада буде приймати згодом. У будь-якому разі буде моральний осуд, - розповів пан Артеменко. - UBR відповів, що подумали і вирішили не давати трансляцію прес-конференції Путіна, щоб не розпалювати міжнаціональну ворожнечу».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5689
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду