На телеканалі «Россия-1» вийшов документальний фільм про анексію Криму

На телеканалі «Россия-1» вийшов документальний фільм про анексію Криму

15 Березня 2015
5515
15 Березня 2015
17:31

На телеканалі «Россия-1» вийшов документальний фільм про анексію Криму

5515
На телеканалі «Россия-1» вийшов документальний фільм про анексію Криму
На телеканалі «Россия-1» вийшов документальний фільм про анексію Криму

Глядачі Далекого Сходу вже переглянули півторагодинну документальну стрічку про анексію Криму, повідомлє Liga.Net.

 

Фільм «Крим. Шлях на Батьківщину» демонструється 15 березня в ефірі телеканалу «Россия-1» у слоті 22:00-23:30 за місцевим часом.

 

Стрічка Андрія Кондрашова присвячена першій річниці анексії Криму Росією. До неї увійшло два інтерв'ю президента РФ Володимира Путіна.

 

В одному з них він заявив, що особисто віддав наказ про доставку на анексовані АРК ракетного комплексу «Бастіон» і привів у готовність ядерний потенціал.

 

Путін розповів, що Росія на той момент могла привести до бойової готовності ядерні сили: «Ми готові були це зробити. Я ж розмовляв з колегами і говорив їм, що це (Крим) наша "історична" територія, там проживають російські люди, вони опинилися в небезпеці, ми не можемо їх кинути. Не ми здійснили державний переворот, це зробили націоналісти і люди з крайніми переконаннями. ви їх підтримали. Але ви де перебуваєте? за тисячі кілометрів? А ми тут, і це наша земля! Ви за що хочете там боротися? Не знаєте? А ми знаємо. І ми на це готові».

 

«Повнометражна документальна стрічка була задумана, щоб зберегти для історії кожен значущий епізод подій, що відбувалися в Криму навесні 2014 року. Зйомки тривали 8 місяців і охопили Севастополь і Форос, Сімферополь і Керч, Ялту і Бахчисарай; Феодосію, Джанкой, Алушту і ще десяток населених пунктів Криму», - йдеться на сайті каналу «Россия-1».

 

Як пише «Радіо Свобода», лідери країн Заходу вже засудили прем'єру стрічки, яка, на їхню думку, розповідає громадськості про незаконні дії, такі як посягання на територіальну цілісність країни і порушення міжнародних зобов'язань.

 

В українському уряді висловили бажання передати до міжнародного трибуналу в Гаазі фільм, який відповідає на питання, хто давав вказівки про захоплення української території в Криму. Про це заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк. В МЗС Росії назвали такий намір Києва «пропагандистським ходом».

 

Нагадаємо, автор фільму Андрій Кондрашов - у переліку 35-ти російських представників ЗМІ, яким Служба безпеки України заборонила в'їзд в країну.

 

«Детектор медіа»

На фото - кадр зі стрічки «Крим. Шлях на Батьківщину»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5515
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду