detector.media
15.03.2015 17:31
На телеканалі «Россия-1» вийшов документальний фільм про анексію Криму
На телеканалі «Россия-1» вийшов документальний фільм про анексію Криму

Глядачі Далекого Сходу вже переглянули півторагодинну документальну стрічку про анексію Криму, повідомлє Liga.Net.

 

Фільм «Крим. Шлях на Батьківщину» демонструється 15 березня в ефірі телеканалу «Россия-1» у слоті 22:00-23:30 за місцевим часом.

 

Стрічка Андрія Кондрашова присвячена першій річниці анексії Криму Росією. До неї увійшло два інтерв'ю президента РФ Володимира Путіна.

 

В одному з них він заявив, що особисто віддав наказ про доставку на анексовані АРК ракетного комплексу «Бастіон» і привів у готовність ядерний потенціал.

 

Путін розповів, що Росія на той момент могла привести до бойової готовності ядерні сили: «Ми готові були це зробити. Я ж розмовляв з колегами і говорив їм, що це (Крим) наша "історична" територія, там проживають російські люди, вони опинилися в небезпеці, ми не можемо їх кинути. Не ми здійснили державний переворот, це зробили націоналісти і люди з крайніми переконаннями. ви їх підтримали. Але ви де перебуваєте? за тисячі кілометрів? А ми тут, і це наша земля! Ви за що хочете там боротися? Не знаєте? А ми знаємо. І ми на це готові».

 

«Повнометражна документальна стрічка була задумана, щоб зберегти для історії кожен значущий епізод подій, що відбувалися в Криму навесні 2014 року. Зйомки тривали 8 місяців і охопили Севастополь і Форос, Сімферополь і Керч, Ялту і Бахчисарай; Феодосію, Джанкой, Алушту і ще десяток населених пунктів Криму», - йдеться на сайті каналу «Россия-1».

 

Як пише «Радіо Свобода», лідери країн Заходу вже засудили прем'єру стрічки, яка, на їхню думку, розповідає громадськості про незаконні дії, такі як посягання на територіальну цілісність країни і порушення міжнародних зобов'язань.

 

В українському уряді висловили бажання передати до міжнародного трибуналу в Гаазі фільм, який відповідає на питання, хто давав вказівки про захоплення української території в Криму. Про це заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк. В МЗС Росії назвали такий намір Києва «пропагандистським ходом».

 

Нагадаємо, автор фільму Андрій Кондрашов - у переліку 35-ти російських представників ЗМІ, яким Служба безпеки України заборонила в'їзд в країну.

 

«Детектор медіа»

На фото - кадр зі стрічки «Крим. Шлях на Батьківщину»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY