Перший національний покаже цикл сюжетів про волонтерів

Перший національний покаже цикл сюжетів про волонтерів

3 Грудня 2014
6885
3 Грудня 2014
13:54

Перший національний покаже цикл сюжетів про волонтерів

6885
Перший національний покаже цикл сюжетів про волонтерів
Перший національний покаже цикл сюжетів про волонтерів

У четвер, 4 грудня, напередодні Міжнародного дня волонтерів, Перший національний у своїх випусках новин покаже цикл сюжетів «Волонтерськими стежками». Про це повідомляє прес-служба Національної телекомпанії України (НТКУ).

 

Щоб показати роботу та будні українських добровольців, помічників солдатів, журналісти служби новин НТКУ Вікторія Пластун та Олена Самсонова вирушили в зону АТО. «Разом з волонтерами журналісти доставлять необхідні речі українським солдатам на передову, а також покажуть глядачам, наскільки складною і небезпечною часом буває ця нелегка робота», - повідомили у прес-службі.

 

Вікторія Пластун

 

Олена Самсонова

 

За словами шеф-редактора новин НТКУ Світлани Коляди, планується вихід відразу декількох матеріалів. «Ми, як і вся країна, захоплюємося нашими захисниками, які знаходяться в зоні АТО. Але, окрім них, на передовій працює також багато волонтерів, які самі щодня ризикують життям, піддаються смертельній небезпеці. Про це потрібно говорити. Можливо, після наших матеріалів, люди охочіше допомагатимуть нашій армії і поважатимуть працю волонтерів», - поділилася Світлана Коляда.

 

Нагадаємо, що 5 грудня відзначається Міжнародний день волонтерів. Громадська організація «Волонтерська сотня Доброволя» та «Ковельський центр допомоги 51 ОМБР» закликали керівництво українських телеканалів та радіостанцій цього дня приділити увагу волонтерству та провести тематичні телемарафони. Організації попросили мовників «відбутися не черговими репортажами, які ми бачимо щодня у випусках новин, а провести 5 грудня хоча б 2-3-годинні тематичні марафони».

 

Нещодавно відома волонтер організації «Крила Фенікса» Тетяна Ричкова заявила, що українські канали відмовляються від пропозицій проектів про війну, аргументуючи тим, що люди втомилися від цієї теми.

 

30 листопада правозахисна ініціатива «Євромайдан SOS» оголосила результати своєї «Волонтерської премії», відзначивши роботу активістів у 10 номінаціях. Зокрема премію присудили режисеру телеканалу «Інтер» Лесі Литвиновій та загиблому в АТО фотокореспонденту Віктору Гурняку.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6885
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду