Мовників просять у Міжнародний день волонтера 5 грудня провести телемарафони про волонтерство

Мовників просять у Міжнародний день волонтера 5 грудня провести телемарафони про волонтерство

1 Грудня 2014
6811
1 Грудня 2014
18:09

Мовників просять у Міжнародний день волонтера 5 грудня провести телемарафони про волонтерство

6811
Мовників просять у Міжнародний день волонтера 5 грудня провести телемарафони про волонтерство
Мовників просять у Міжнародний день волонтера 5 грудня провести телемарафони про волонтерство

Громадська організація «Волонтерська сотня Доброволя» та «Ковельський центр допомоги 51 ОМБР» просять керівництво українських телеканалів та радіостанцій 5 грудня приділити увагу в ефірі Міжнародному дню волонтерів. Про це йдеться у відкритому листі організацій.

 

Організації просять мовників «відбутися не черговими репортажами, які ми бачимо щодня у випусках новин, а провести 5 грудня хоча б 2-3-годинні тематичні марафони».

 

Автори листа підкреслили, що рік тому Україна ще не усвідомлювала важливість свята 6 грудня - Міжнародного дня волонтерів, затвердженого в 1985 році Генеральною Асамблеєю ООН, але «події, які почалися 22 листопада 2014 року на Євромайдані та тривають досі, перетворили на волонтерів мільйони українців, які витрачають свій вільний час, здібності та кошти на благо суспільства - від допомоги переселенцям до підтримки сил АТО», - зазначається у тексті листа.

 

У Всесвітній декларації волонтерів зазначається, що підтримка медіа волонтерів є безцінною, адже саме вони інформують суспільство про тих, хто своїм талантом, часом, енергією, індивідуальними і колективними акціями сприяє його розвитку.

 

Провідні мовники світу приділяють цьому святу увагу, готуючи програми у різних форматах, тож волонтери сподіваються, що цього року й Україна активно висвітлить волонтерську тематику.

 

«Ми впевнені, що саме потужна інформаційна кампанія у цей день об'єднає усю країну - від малечі, яка малює, до бабусь, які в'яжуть переселенцям панчохи, викличе нову хвилю фінансової та іншої (продуктової, речової тощо) підтримки волонтерів, адже попереду уся зима. Крім того, тисячі людей дивляться телеканали по супутникам та у інтернеті у інших країнах світу, то це активізує не лише українців від Ужгорода до Северодонецька, але й діаспори та волонтерські організації за кордоном - від Канади до Японії», - зазначають автори листа.

 

Вони висловлюють розуміння, що зміни в сітці мовлення спричинять певні організаційні труднощі та «не викличуть захоплення у певних керівників телеканалів та радіостанцій, особливо за кілька днів до передбаченої дати - 5 грудня».

 

Волонтерські організації зазначають, що впевнені у тому, що мовники можуть надати 2-3 години мовлення у будь-якому годинному слоті, присвячених святу. «Впевнені, оскільки марафони завжди викликають великий глядацький інтерес, що редакції, не порушуючи своєї редакційної політики та діючого законодавства, запропонують купу цікавих творчих рішень, запросять велику кількість гостей та використають усі сучасні технічні можливості», - вважають автори листа.

 

Таке рішення, на думку волонтерів, допомогло б телеканалам та радіостанціям підвищити довіру до себе як українського, так і світового суспільства, адже «репутація деяких була зіпсована інформаційною політикою під час Євромайдану».

 

Нагадаємо, нещодавно відома волонтер організації «Крила Фенікса» Тетяна Ричкова заявила, що українські канали відмовляються від пропозицій проектів про війну, аргументуючи тим, що люди втомилися від цієї теми.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6811
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду